Laisha_Fly
PassoverFocus_Fly

בא לי שייק מבאלי

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: 2 דקות
טליה לוין חזרה מחופשה אקזוטית בבאלי עם מתכון לסופרסמודי אקזוטי במיוחד. מי קוקוס טריים, ביצת חופש חיה, מנגולד, נענע והרבה פפאיה. הנה המתכון

שייק יכול להיות תוספת בריאה ומרעננת לטבעונים. צילום: 123RF

Thymoquin_In

חזרתי לפני כמה ימים מבאלי. לא סתם מכנים את האי הנפלא הזה אי האלים, אי המלכים, אי החופש.
תושבי המקום מדהימים, מלאי נתינה, אהבה והכרת תודה. יש תחושה שהאלוהות נמצאת שם בכל דבר, בחיים עצמם, בפשטות.

בבית שבו ישנו לשמחתי ולהפתעתי מצאתי במטבח, באחד הארונות – בלנדר. אז כמובן שהכנתי שייק – סמודי מהמזון המקומי ומכמה מזונות-על (סופרפודס) שהבאתי איתי מהארץ.

אני לא מודדת כמויות, פשוט שמה רכיבים שונים בבלנדר (ויטמיקס), מה שיש, ועדיף טרי ומקומי, קצת מזה ומעט מההוא עד שטעים… אז הכמויות זו רק הערכה וגם אם חסרים רכיבים מסוימים זה יוצא מעולה!

הכנסתי גם ביצה לא מבושלת. בגינה הסתובבו תרנגולות חופש אמיתיות ומאחר ששמעתי פעמים כה רבות על האיכויות הבריאותיות של ביצים לא מבושלות (מבחינת חלבון איכותי וקל לעיכול, חומצות אמינו, מינרלים, חיזוק המערכת החיסונית ועוד) הייתי חייבת לנסות. אך כמובן שניתן לוותר על הביצה.

המצרכים לסופרסמודי:

1/4 כוס מים (בבאלי השתמשתי במי קוקוס ובבשר צעיר של קוקוסים)
1 בננה בשלה (אפשר גם קפואה)
שלושת רבעי כוס פירות העונה לפי העדפה: מלון, ענבים, מנגו, פפאיה
1 כפית פולי קקאו RAW
1 כפית פולי קקאו קלויים
חצי כפית אבקת חרובים
1 כפית פולן דבורים
1 כף גוג'י
1 כפית זרעי צ'יה (מומלץ להשרות)
1 עלה מנגולד + כמה גבעולי תרד
5 גבעולי נענע
1 כף שמן קוקוס מכבישה קרה (בחורף כדאי להמיס את השמן במעט מים רותחים, בקיץ השמן נוזלי)
4-6 קוביות קרח
אפשר להמתיק עם דבש, מייפל, 1-2 תמרים (אני בדרך כלל לא ממתיקה)

ואם יש לכם גישה ניתן להוסיף סופרפודס נוספים: ספירולינה, מקל וניל, אבקת מאקה, אסהי, קלפ, כלורלה.  לא חייבים את כולם, מה שיש.

אופן ההכנה:

אם יש לכם ויטמיקס או בלנד תעשייתי אפשר להכניס את כל הרכיבים יחד. בבלנדר ביתי מומלץ להכניס את המצרכים בהדרגה.
את הקרח מומלץ להוסיף רק בסוף אחרי שערבלנו הכל יחד, אחרת שמן הקוקוס מתקשה.
אני ממליצה לגוון בעלים הירוקים. בעיני הסוד הוא שיהיה כמה שפחות מימי וכמה שיותר סמיך. הפפאיה מסמיכה יפה את השייק.

מזגו לכוס זכוכית גדולה עם כפית ארוכה, שתו לאט ותיהנו מפיצוץ אנרגטי ליום חדש!

גם פשוט! גם טעים! גם בריא!

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו