MY_P_FLYL

Powered by WP Bannerize

ecosapp_CU_R

Powered by WP Bannerize

ארוחות "בוטיק" צמחוניות

מאת: עדי סוקול-קצירי, מאמנת תזונה ובריאות בגישה האינטגרטיבית
הפעם הזמנו "Take Away" של דורית דן, מייסדת קייטרינג D-Food המציע ארוחות "בוטיק" צמחוניות לפי דרישות הלקוח עד הבית. התרשמנו מההשפעה איורוודית של דורית על המנות, "התפירה" האישית והטעמים הנפלאים.

ארוחות "בוטיק" צמחוניות לפי דרישות הלקוח עד הבית

באחד הימים החמים של אוגוסט החלטנו להזמין אוכל בריא אלינו, במקום לצאת החוצה. שמחנו לדעת שיש אופציה להזמין אוכל בריא צמחוני עם הרבה מחשבה מאחורי, והזמנו יחד עם האוכל את דורית דן, מייסדת הקייטרינג D-Food, לשיחה אינטימית.

דורית התחילה את דרכה בעולם הצמחונות והטבעונות בשנת 1992 באריזונה. תוך כדי מפגש עם הקונדליני יוגה. דורית המשיכה ללמוד בישול בריא בלוס אנג'לס ועבדה לצד רופאים, מרפאים, מטפלים, מאמני כושר ודיאטנים. השתלמה בעבודה לצד שפים מדרגה ראשונה, העוסקים במזון בריאות ובישלה ארוחות גורמה בריאותיות לרבים מתעשיית הסרטים בלוס אנג'לס.

דורית המשיכה בלימודי איורוודה, פיתחה סגנון ייחודי והיום מתמחה בבישול מזון בריא. מקורות ההשפעה של דורית הן אסייתיות (תאילנדי) לצד מזרחיות/ הודי.

איך הגעת דווקא לבישול?

דורית מדברת על האהבה שלה לבישול ולאירוח: "הכנסת אורחים אצלי תמיד קשורה בהכנת אוכל טעים שונה ומעניין, אני אוהבת לחדש ולהמציא. אפילו כשהמקרר אצלי ריק, עבור החברים שלי הוא תמיד מלא בדברים מעניינים".

אורח חיים צמחוני בריא מבחירה

דורית מדברת על אורח חיים צמחוני בריא ממקום של בחירה והבנה ולא "כטרנד" אופנתי. דורית מבטאת את דאגתה הרבה לחוסר ההבנה הקיימת בנושא תזונה בריאה והרצון שלה הינו להנחיל ללקוחותיה הקבועים את העקרונות של צמחונות בריאה.

דורית מקפידה על העקרונות התזונתיים הבאים:

1. חלבון מלא- שילוב של דגנים מלאים וקטניות מונבטות.

2. ארוחה הכוללת את כל אבות המזון.

3. אוכל מופחת סוכרים ושומנים. משתמשת רק בשמנים בריאים- שמן אגוזים לסלט, שמן זית ושמן קוקוס.

4. תפריטים עונתיים והקפדה על מגוון של ירקות מכל הסוגים.

5. משלבת בארוחות גם חלבון כמו סייטן, טמפה או טופו ואצות (כמו היזיקי, וואקמה) המכילות יוד ומינרלים רבים.

"תפירת" המנה לצרכים הספציפיים של הלקוח

בהכנת האוכל דורית מקפידה על אנרגיות נקיות וחיוביות ותשומת לב לאותו אדם שמכינה ולכן מדובר באוכל עם אנרגיות מרפאות. היא אינה טועמת את האוכל שהיא מכינה שכן היא יודעת שהוא יוצא בדיוק כמו שהתכוונה.

היתרון הגדול של דורית היא בהבנה העמוקה שלה לאיורוודה ובכך "שתופרת" את המנות לפי הצרכים הספציפיים של האדם ורגישויותיו. יש לה לקוחות קבועים עם בעיות בדרכי עיכול, סוכרתיים ועוד. האוכל גם מתאים לאדם ולסדר היום שלו. לדוגמא אדם שהוא עצבני בתפיסה מתאים לו יותר מזון קליל, שקל לעיכול. לאדם עייף לרוב מתאים יותר חלבונים במנה.

ומה אכלנו?

סייטן ("השווארמה של הצמחוניים") עם גזר וכרוב ניצנים בתבלון מזרחי- שהיה פשוט נפלא

סייטן- "השווארמה" של הצמחונים צילום: בן יקיר

סייטן- "השווארמה" של הצמחונים צילום: בן יקיר


טאבולה חומוס ופריקה (חיטה ירוקה מעושנת) עם עשבי תיבול- המנה האהובה עלי. מכילה חלבון מלא, מאוד משביעה ומספקת.

טאבולה פריקה וחומוס בעשבי תיבול צילום: בן יקיר

טאבולה פריקה וחומוס בעשבי תיבול צילום: בן יקיר

אטריות סובה עם פטריות שיטאקי, טופו ואפונה ברוטב מיסו-לאנשים הרגישים לגלוטן אין אפשרות להזמין מנה זו שכן האטריות סובה שקיבלנו הכילו גם גלוטן ולא רק קמח כוסמת.

 אטריות סובה עם שיטאקי, טופו ואפונה צילום: בן יקיר

אטריות סובה עם שיטאקי, טופו ואפונה צילום: בן יקיר


סלט אצות היז'יקי וואקמה עם ירקות טריים- הטעם של האצות היה מעט דומיננטי (למי שלא רגיל).

סלט אצות צילום: בן יקיר

סלט אצות צילום: בן יקיר


סלט עלים עם קשיו ברוטב מיסו- דבש- סלט נפלא ורענן.

סלט עלים צילום: בן יקיר

סלט עלים צילום: בן יקיר


ספרינג רול מאודה- דפי אורז ממולאים בירקות צבעוניים.

ספרינג רול ירקות מאודה צילום: בן יקיר

ספרינג רול ירקות מאודה צילום: בן יקיר


טפיוקה בחלב קוקוס ופירות טריים- סיומת מרעננת הסומנה כמנה האהובה ביותר על כולם.

טפיוקה פירות העונה בחלב קוקוס צילום: בן יקיר

טפיוקה פירות העונה בחלב קוקוס צילום: בן יקיר


למרות שטעמנו מהרבה מנות, לא יצאנו בתחושה כבדה כלל. מורגשת מחשבה ואהבה רבה של דורית, שמקרין על האוכל והופך אותו לטעים ומספק במיוחד.

דורית גם מציעה קייטרינג לאירועים קטנים (עד 100 איש) וסדנאות בישול לפרטים וקבוצות במגוון סגנונות.
ניתן להזמין משלוח פעמיים בשבוע בימים קבועים בין זיכרון – לת"א. עלות מנה: 45 ₪+ 20 ₪ משלוח קבוע.
אנחנו בהחלט מתכננים להזמין את האוכל של דורית עוד פעמים רבות.

לאתר של דורית דן

 

השאירו תגובה: