Liat_Fly
DVG_FlyL

לא על החסה לבדו יחיה האדם – אלא גם על אצת אולווה

מאת: - מטפלת באירוודה - ייעוץ לגבי תזונה, צמחי מרפא וטיפולי מגע ברוח הרפואה ההודית המסורתית. ומנחה סדנאות למתמודדים עם חוסר איזון בבלוטת התריס
חשבתם שרק ספירולינה וכלורלה הן סופרפוד? אצות כמו נורי, קומבו וואקמה הן בנות בית במטבח שלכם? מעתה אמרו אולווה-חסת הים, כיוון שהיא עתידה לתפוס מקום של כבוד בבישולים שלכם

צילום: רונן מנגן

SmartKish_In

חשבתם שרק "ספירולינה" ו"כלורלה" הן "סופר פוד"? אצות כמו נורי, קומבו וואקמה הפכו לבנות בית במטבח שלכם? מעתה אמרו "אולווה" – חסת הים, שהיא סוג של אצת ים שעתידה לתפוס מקום של כבוד על מדף המקפיא בבית שלכם.

זה לא סוד שאצות ים בשנים האחרונות הפכו לחביבות קהל שוחרי הבריאות, שגילה את שלל יתרונותיהן התזונתיים. אבל עמים שונים כמו היוונים (בכרתים) והיפנים (באוקינאווה) נוהגים לצרוך אותן כחלק מהתפריט היומי שלהם ויש מי שקושר זאת לתוחלת החיים הארוכה שלהם, למשקל הגוף המאוזן, הבריאות ואיכות החיים מהם הם נהנים גם בגיל מבוגר. כך למשל ביפן צורך כל אדם בממוצע כ-4 ק"ג אצות-ים בשנה.

חשוב להדגיש – לא כל אצה היא סופר פוד, לא כל אצה היא אצת-ים ולא כל אצות הים תורמות לבריאות (בגלל הזיהומים והמתכות להם הים חשוף).

אם טרם ערכתם הכרות עם אצת אולווה הנה לכם כמה סיבות מצוינות לכלול אותה בתפריט: היא מכילה נוטרייאנטים בצפיפות מאוד גבוהה, מגנזיום בכמות הגדולה פי 12 מזו הקיימת בבננה, יותר סיבים תזונתיים בהשוואה לספירולינה וקייל והמון אנטי אוקסידנטים הנלחמים בתהליכי החמצון של התאים.

אצת אולווה ידועה גם בשם "חסת הים", היא משתייכת לקבוצת האצות הירוקות, האכילות  ובעלת מראה עלים דק ושטוח. אולם על תתנו למראה השברירי שלה לה להטעות אתכם. היא הרבה יותר עוצמתית ממה שנדמה. לדוגמה, היא אינה מתפרקת בבישול או צובעת בירוק כל מה שהיא באה עמו במגע.

למרבה השמחה לא צריך להרחיק עד לחופי יפן, כרתים או אוסטרליה כדי ליהנות ממנה, מעתה אפשר לגשת למקפיא בחנות הטבע הקרובה למקום מגוריכם וליהנות מ"אצות בקוביות" – חידוש עולמי מבית חברת "סיקורה" הישראלית – אצות אולווה קצוצות ומוכנות לשימוש במטבח הביתי במתכונת של קוביות קפואות, שניתן להוסיף לכל שייק, מרק, תבשיל ושלל מתכונים בקלות. בקרוב תוכלו למצוא אותן גם כעלים שלמים.

המוצר הנמכר כיום גם בחו"ל, ולאחרונה אף ברשת Tesco באנגליה, נחשב לחדשני בקנה מידה עולמי ומחולל מהפך בעולם הסופרפוד – האצות הראשונות הטריות הקפואות שהן בבחינת מזון על, המוכנות לשימוש ומשתלבות בקלות בכל מנה.

אצות אולווה עונות על הצרכים התזונתיים של כל אדם, בכל גיל ושלב בחיים – החל בילדים הזקוקים לשלל נוטרייאנטים לתהליכי צמיחה והתפתחות כגון מגנזיום וסידן, וכלה באנשים המתבססים על תפריט צמחוני/טבעוני, אשר התזונה שלהם חסרה לעיתים בליזין – החיוני לבריאות העצם ויצירת קולגן. וכן יוד המשפיע  על חילוף החומרים, המשקל, האנרגיה, מצב הרוח והפוריות, ואף מתאימות לספורטאים הזקוקים למזונות עשירים במגנזיום ועוד.

מזון-העל הזה האיכותי הזה מכיל שלל יתרונות בריאותיים:

1. מקור מצוין להשלמה תזונתית של שלל ויטמינים ומינרלים חיוניים
כך למשל, 100 גרם אצת אולווה מכילה 382.21 מ"ג מגנזיום – כ 90% מהתצרוכת היומית המומלצת של מינרל החיוני למעל ל- 300 תהליכים שונים בגוף האדם. בנוסף, מהווה האצה מקור לברזל (פי 15 מכמות הנמצאת בתרד למשל), סידן, אבץ, שלל ויטמיני B, ויטמין A (כבטא  קרוטן), וויטמין C. לאלו יש להוסיף גם רכיבים כדוגמת יוד, מנגן, אשלגן, נחושת, אבץ, מנגן ועוד.

2. מקור לנוגדי חמצון – המסייעים לשמירה על תאי גופנו מפני מחלות ותהליכי הזדקנות

אצות אולווה עשירות בכלורופיל ובנוגדי חמצון מקבוצת הקרטנואידים – פיגמנטים האחראים לצבעים הצהובים, הכתומים והאדומים של ירקות ופירות רבים. הללו נמצאו כחיוניים לשמירה על בריאות העיניים, העור, העיכול, מערכת החיסון, הפחתת הסיכון למחלות לב ועוד. קיימים גם ממצאים המעידים על תרומתם של הקרטנואידים לעיכוב התקדמותם של גידולים ממאירים, בעיקר בהקשר לסרטן השד.

3. שמירה על בריאות העין
אצות האולווה עשירות בלוטאין. הלוטאין הוא אחד מנוגדי החמצון העיקריים המצויים בעין, וממלא תפקיד חיוני במניעת ניוון ראייה הנגרם במהלך תהליך ההזדקנות (התנוונות מאקולרית). מחקרים מלמדים שצריכה של מזונות עשירים בקרטנואידים בכלל ובלוטאין  בפרט, מפחיתה לכדי מחצית את הסיכון לניוון ראייה וכן לקטארקט. יתרה מזאת, לוטאין משמעותי גם בהקשר לתיקון נזקי שמש וקרינת UV  לעור. בנוסף מכילות האצות גם – בטא קרוטן וזנטקסנטין שחיוניים גם הם לבריאות העין וראייה תקינה.

4. מקור לסיבים תזונתיים – לסיוע בתהליכי עיכול ומתן תחושת שובע

אצות אולווה עשירות בסיבים תזונתיים. ב-100 גרם של אצות אולווה ניתן למצוא כ 6.1 גרם סיבים (שמהווים 24% מהקצובה היומית המומלצת) – זוהי כמות הכפולה מזו שניתן למצוא בעלי קייל טרי, פי 3 מזו הקיימת בספירולינה ואף פי 5 מתכולת הסיבים בעגבנייה. ורבות כבר נכתב על התרומה של הסיבים התזונתיים לשמירה על בריאות מערכת העיכול, משקל תקין, איזון רמות כולסטרול וסוכר בדם, סיוע במניעת הסיכון לתחלואה בסרטן המעי הגס ועוד.

5. שילוב אופטימלי של סידן ומגנזיום – להתפתחות עצמות השלד והשרירים
אצת אולווה מכילה שילוב ייחודי של סידן, מגנזיום ואבץ – מינרלים החיוניים לבריאות מסת העצם והשיניים. צריכת מזונות עתירי סידן חיונית וחשובה לחיזוק עצמות השלד בגיל הילדות והבגרות ולמניעת אוסטאופורוזיס ושברים בגיל השלישי. השילוב של סידן ומגנזיום מבטיח ספיגה אופטימלית של השניים.

6. בניית תאי דם אדומים
אצות אולווה מספקות ברזל מן הצומח בשילוב עם ויטמין C. הברזל חיוני להובלת החמצן בדם, לבניית תאי דם אדומים, לתפקוד המערכת החיסונית ועוד. והנוכחות של ויטמין C מסייעת לספיגה המכסימלית שלו.

7. פעילות תקינה של השרירים
המגנזיום והאשלגן חיוניים לפעילותם התקינה של השרירים והעצבים, והם בעלי תפקיד חשוב במניעת התכווצויות שרירים. אצות האולווה עשירות במגנזיום ובאשלגן: הן מכילות פי 8 מגנזיום בהשוואה לקייל ופי 12 בהשוואה לבננה. מינרלים אלו חשובים במיוחד לצמיחה ולהתפתחות של ילדים וגם לעוסקים בספורט. 100 גרם של אצות ים "סיקורה" יספקו עד כ-  95% מהקצובה היומית למבוגר של המינרלים הללו.

8. חלבון מן הצומח

רבות דובר בשנה האחרונה על חשיבות הפחתת צריכה של חלבון מן החי והגדלת הצריכה של חלבון מן הצומח. אצות אולווה מכילות כמות של 5.1 גרם חלבון (יותר מזו המצויה בכמות זהה של קינואה או יוגורט) ו-9 חומצות אמינו חיוניות, ביניהן חומצת האמינו ליזין שחיונית במיוחד לצמחונים וטבעונים.

9. מזון מושלם לצמחונים וטבעונים המבקשים להעשיר את התפריט ולהימנע מחסרים תזונתיים.

10. דרך בריאה שמירה על משקל תקין
100 גרם אצה מכילה 39.4 קלוריות, 0.99 גרם פחמימות ו-0.3 גרם שומן, מונעת ספיגת שומן במעי ותורמת לתחושת שובע – תכונות המסייעות לה לסייע בשמירה על משקל תקין והופכות אותה למרכיב חיוני בכל תכנית דיאטה (נוסף על סיבים התזונתיים שמסייעים בספיחת שומן במעי).

11. ניקיון האצות
כמו כל יצור ימי, גם האצות סופחות אליהן את מי הים, ועמם גם חומרים מזהמים (מתכות כבדות) ופסולת להם חשוף לצערנו הים. אצות האולווה של סיקורה גדלות בבריכות אקולוגיות המבוססות על מי מים שסוננו ונוקו בתהליך ייחודי, מה שמבטיח שתהיינה נקיות ממתכות ומזיהומי הים ובטוחות למאכל, בהשוואה לאצות שגדלו בים הפתוח.

ניתן לשלב את "אצות בקוביות" בשלל תבשילים – שייקים, מרקים, רטבים, טחינה, חביתות ירק (כולל טבעוניות על בסיס קמח חומוס) ומנות חמות נוספות בניחוח אסיאתי.

במהלך החודשים הקרובים תחל החברה לשווק את המוצר גם במתכונת של אצה טרייה.
למידע נוסף וקבלת חוברת מתכונים, מוזמנים לבקר באתר החברה: www.seakura.co.il

או בדף הפייסבוק שלה: https://www.facebook.com/seakuraisrael/

מתכונים עם אצת אולווה

מרק כתום בתיבול אצות

חומרים ל 6-8 מנות

1 דלורית
2 בטטות
4 גזרים
8 שיני שום, קצוצות
1 כף גדושה ג'ינג'ר מגורד
1/2 צ'ילי טרי קצוץ (או 1/2 כפית תבלין צ'ילי יבש)
8 קוביות אצות קפואות
1/2 כוס קרם קוקוס
1 כף רוטב סויה
2 כפיות סוכר דמררה
2 כפות סילאן
2 כפות מיץ לימון
1 כף חרדל
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
שמן חמניות
8 טיפות שמן שומשום

הוראות הכנה:

1. קולפים את הדלורית, הבטטות והגזר וחותכים לקוביות קטנות.
2. יוצקים מעט שמן לסיר רחב ומוסיפים בעודו קר את שיני השום הקצוצות, הג'ינג'ר והצ'ילי.
3. מחממים ומטגנים מעט עד שעולה ניחוח (זהירות לא לשרוף).
4. מוסיפים את קוביות הירקות לסיר, מוסיפים מעט מלח, מערבבים וממשיכים לטגן-לערבב במשך 5-10 דקות.
5. מכסים במים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ 20-דקות עד שכל הירקות רכים לחלוטין.
6. טוחנים את המרק באמצעות בלנדר מוט לקבלת קרם חלק. מוסיפים חלב קוקוס, רוטב סויה, סוכר ולימון וטוחנים שוב.
7. מביאים לרתיחה קלה, ומוסיפים את שאר האצות ושמן השומשום, טועמים ומתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם ויוצקים לקעריות הגשה.

שייק אנרגיה ירוק

חומרים ל-2 מנות

1 צרור סלרי עלים ("אמריקאי"), שטוף היטב
4-6 קוביות אצות
2-3 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי
1 תפוח ירוק מגולען
4 תמרי מג'הול מגולענים
2 כוסות מלאות בקוביות קרח
2 כוסות מים קרים

הוראות הכנה:

1.  מניחים את כל החומרים במיכל הבלנדר וטוחנים היטב, עד לקבלת שייק חלק. מגישים מיד.

*  טיפ: אוהבים מתוק? הוסיפו סילאן או תפוח נוסף.

לקריאה נוספת על אצות,לחצו כאן.

הכתבה באדיבות חברת "סיקורה" הישראלית

צרו קשר עם חגית אריאלי שיינפלד



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו