Liat_Fly
LiveWell_Fly

אנטיפסטי

מאת: איריס פלג
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון מנצח לאנטיפסטי לשבועות, לנמנעים מחלב, שמחשב בדיוק כמה פחמימות יש בכל ביס

הירקות לפני כניסתם לתנור (איריס פלג)

Liat_IN

המצרכים

2 קישואים

1 קולורבי

1 שומר

1 סלרי שורש (300 גרם אחרי קילוף והורדת העלים)

1 סלק

1 בצל בינוני

1חציל קטן (250 גרם)

1/2 כוס שמן זית

מלח

אופן ההכנה

לשטוף את הירקות

לקלף ולחתוך לקוביות בעובי 1 ס"מ את הסלרי, קולרבי, בצל, סלק

להוריד לקישואים את הקצוות ולחתוך לרבעים לאורך. כל רבע לחלק לשניים לאורכו

לחתוך את החציל לטבעות בעובי 2 ס"מ. כל טבעת לחתוך לרבעים

לערבב את הירקות בקערה עם שמן זית ומעט מלח

לפרוס על תבנית נייר אפיה

לשטוח את הירקות על הנייר

לאפות בתנור בחום של 200 מעלות 40 דקות

להוציא את התבנית ולערבב את הירקות

לאפות עוד 20 דקות

כמות פחמימות

סלרי: 15 גרם

חציל: 8 גרם

סלק: 4 גרם

בצל: 10 גרם

סה"כ: 37 גרם פחמימות

בכל התבשיל 3 מנות פחמימה (שקולות ל-3 פרוסות לחם).

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו