SmartKish_Fly
Bari15_Fly

אמרנט? בחג פורים?

מאת: נעמה לוי
זמן קריאה: 2 דקות
האמרנט, בן הדוד של הקינואה, הוא דגן שרבים נרתעים ממנו. המרקם הדביק שלו הוא הזדמנות מצוינת להכין ממנו מלית מתקתקה וטעימה לאוזני המן בריאות, שגם מכילות חלבון איכותי. הנה המתכון. חג שמח
Jeliat_In

האמרנט, בן הדוד של הקינואה (שניהם ממשפחת הסלקיים) הוא דגן שרבים לא מכירים ומבין המעט שכן מכירים – רבים נרתעים ממנו. הוא קטן ועגול כמו הקינואה וקל ואוורירי ממנה. הוא נחשב לדגן אבל בעצם הוא זרע שמכיל הרבה מאוד חלבון וסידן. סיבה נוספת לאכול דוחן היא העובדה שהוא גם מסייע בהורדת כולסטרול רע.

אז מה הבעיה עם אמרנט, מדוע הוא לא חדר למטבח הבריאותי כמו ידידו הקינואה? הסיבה טמונה בכך שלא פשוט לבשל את האמרנט. המרקם שמתקבל לאחר הבישול הוא דביק והמראה בהחלט מעט מרתיע. בתור מזון שמכיל כל כך הרבה חלבון, הוא מצוין לצמחונים או אפילו לספורטאים שחרדים לכמות החלבונים שהם אוכלים.

הדרך היעילה להשתמש בו, למצטרפים חדשים, היא לערבב אותו עם דגן אחר, כמו למשל אורז או אפילו עם קינואה. או לקלות אותו לכמה דקות על מחבת יבשה ואת הגרגירים המתפצפצים שמתקבלים – לפזר על גרנולה בבוקר או על כל מנה אחרת. הטעם לא דומיננטי, אל דאגה.

אז איך אמרנט בכל זאת מתקשר לחג פורים?

בשל מרקמו הדביק אפשר להכין ממנו מילויים טעימים לאוזני המן. למי שנמאס מהמילויים הקלאסיים, הנה מתכון יצירתי של שני פרופסורסקי. האמרנט, בשל מרקמו הגרגירי, מזכיר קצת מרקם של פרג.

 

אוזני המן במלית אמרנט של שני פרופסורסקי

מרכיבים:

2 כוסות קמח חיטה מלאה או כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמן מכבישה קרה
3 כפות דבש
2 ביצים, עדיף אורגניות
2 כפות יוגורט עזים או "חלב" צמחי (שקדים, אורז, סויה)
1/2 כפית גרידת לימון
קורט מלח
כפית סירופ מייפל אמיתי, סילאן, סירופ חרובים או סירופ לתת אורז

הכנת הבצק:

מערבבים את כל החומרים מלבד חלמון אחד וכפית ההמתקה הנוזלית, שאותם שומרים למריחה, ולשים היטב עד לקבלת מרקם אחיד. יתכן צורך להוסיף מעט קמח או נוזלים.

לא לשכוח להכניס פנימה כוס שמחה, כף פתיחות וגם חיוך פה ושם.
שומרים במקרר עד שהמלית מוכנה.

 

מלית אמרנט:

מרכיבים:

1 כוס אמרנט
2 כוסות מים רותחים
1 כוס תמרים רכים
כפית קינמון טחון (אפשר גם תבלינים נוספים כגון זנגביל, ציפורן, הל וכדומה)
1/2 כפית גרידת לימון
אפשר להוסיף לפי הטעם גם:
אגוזים קצוצים
צימוקים
אבקת חרובים
ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם

הכנת מלית האמרנט:

מבשלים את כל המרכיבים יחד על אש קטנה תוך ערבוב מדי פעם, עד שכל המים נספגים. טועמים ומתקנים במידת הצורך.

לא לשכוח להכניס הרבה תקשורת, הבנה והקשבה.

הכנת אוזני המן:

מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות).
מרדדים את הבצק על משטח מקומח או בין שני דפי נייר אפייה.
קורצים עיגולים בעזרת כוס (וקורצים אחד לשני). מניחים מעט מלית במרכז כל עיגול.
מקפלים כל עיגול למשולש וצובטים בפינות (אפשר גם לצבוט בלחיים אם רוצים).
מניחים בעדינות ובמרחק-מה זה מזה על תבנית שטוחה מרופדת בנייר אפייה.
מערבבים את החלמון עם כפית ההמתקה הנוזלית ומברישים מעל כל אוזן-המן.
אופים בתנור בחום בינוני 10-15 דקות, או עד שהאזניים פריכות אך לא שרופות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו