Liat_Fly
LiveWell_Fly

אירדיולוגיה וניקוי רעלים

מאת: עדנה מינץ - תזונאית מזה 15 שנה, מקימת חוות הבריאות "מצפה אלומות" ומומחית בשיטת אן ויגמור ורומי חוכמה – נטורופתית ואירידיולוגית
זמן קריאה: 3 דקות
אירידולוגיה היא שיטת אבחון דרך קשתית העין הקיימת אלפי שנים ובאמצעות שיטה זו ניתן להתאים תזונה ראויה ונכונה לכל אחד ואחת
SmartKish_In

כתבה פרסומית

אירדיולוגיה וניקוי רעלים

כשאומרים "ניקוי רעלים" מתכוונים להחזרת הגוף למצב של איזון בין חומציות לבסיסיות בתאים.  כאשר החומציות, כלומר הדלקת בתאים, גוברת,  הם הופכים דלים בחמצן ותפקודם הולך ויורד. מצב הדלקת  גורם למחלות לב, סרטן, אלצהיימר, מחלות אוטואימוניות ועוד.

השמנה וחומציות – במצב של חומציות גבוהה הגוף מייצר תאי שומן כדי לאחסן בהם את החומצה. במקביל, הקילוגרמים העודפים שאנו צוברים יוצרים מולקולות דלקתיות הגורמות בין השאר הרס בחילוף החומרים שלנו – באמצעות האטת שריפת השומן והגברת הדלקת.

אירידיולוגיה

אירידולוגיה היא שיטת אבחון דרך קשתית העין הקיימת אלפי שנים הידועה כבר מתקופת האיסיים. במפה של קשתית העין משתקפים כל אברי הגוף. הצבע ומרקם של קשתית העין מייצג למעשה את התכונות התורשתיות: החולשות הנרכשות והמולדות, השינויים ההורמונליים, מידת העומס הרעלי בגוף (גם מקומי וגם כללי), אלרגיות, ועוד.

אישיות – על פי סימנים ייחודיים בקשתית העין, ניתן לאבחן מעבר למצבו הפיזי של האדם גם את אישיותו הבסיסית ומצבו הנפשי (דכדוך, לחץ וכדומה).

תזונה – דרך קשתית העין ניתן להתאים תזונה ספציפית לכל אדם. לבעלי קשתית עין חומצית לדוגמה צריך להתאים תזונה בסיסית . לבעלי עיניים המשקפות בעיות במשק הסוכר בגוף צריך להתאים תזונה עם אינדקס גליקמי נמוך, ויש עיניים עם חולשת כבד גנטית – כלומר סינון רעלים נמוך להם יש להתאים תזונה בהתאם.

הגורמים לעודף חומציות בגוף:

1. צריכה מרובה של חלבונים מהחי

2. מזון מבושל בעיקרו ובמיוחד מזון מטוגן, צלוי, וקלוי

3. תרופות, חומרי שימור, צבעי מאכל, פלסטיק , הורמונים ועוד.

4. מזון מעובד, צריכת סוכרים ופחמימות מזוקקות, קפה, אלכוהול, סיגריות

5. סטרס

6. פעילות גופנית מופרזת

חשיבות התזונה

לתזונה ולאורח החיים תפקיד מפתח במניעת מחלות ובשיפור מצבים שונים אותם הרפואה המערבית מסוגלת לפתור רק באמצעות מתן תרופות. מתן תרופות לא רק שאינו פותר את הבעיה (רק את הסימפטומים) אלא אף גורם לעתים קרובות לתופעות לוואי ולהתפרצות מחלות נוספות.

אלה לא "סודות כמוסים". אלה רעיונות ואוצרות מידע שכל אחד יכול לגשת אליהם וליישמם בחיי היום יום. תפקידנו כמרפאים אלטרנטיביים לכוון, ללמד, לעודד ולתת השראה.

ניקח לדוגמא עלים וירקות ירוקים: אם נרבה בצריכת ירקות ועלים ירוקים, נקנה לעצמנו מעין "פוליסת ביטוח" נגד חומציות. הצבע הירוק הינו עצמתי ביותר מבחינת הגנה על הגוף מפני חומציות.

הסוד טמון בכלורופיל – המרכיב המרכזי בירקות ועלים ירוקים. הכלורופיל  עוזר להעלות את רמת  כדוריות הדם האדומות,  מונע סרטן, מסייע בספיגת ברזל ושיפור מצבי אנמיה, מנטרל חומציות מהגוף, הוא אנטי דלקתי, סופח אליו רעלים, מפיג ריחות רעים מהגוף, משפר פריסטלטיקה (תהליך העיכול), מנקה את הכבד, תומך ומשפר ראייה (לוטאין) ומשפר פוריות (ריבוי מגנזיום) ועוד.

מלבד הכלורופיל יש בירוקים חומר פעיל שנקרא סולפורופן שנמצא בעיקר בירקות ממשפחת המצליבים (כרוב, כרוב ניצנים, ברוקולי, נבטי ברוקולי) הסולפורופן משפעל אנזימים להוצאת רעלים  בפאזה II (גלוטטיון ס. טרנספרז) והרחקתם וכן פועל נגד תאים סרטניים.  (אגב, כמות הסולפורופן בנבטי ברוקולי גדולה פי עשרות מונים מאשר בירק עצמו).

מה מיוחד בסדנת ניקוי הרעלים וההתחדשות שלנו

בסדנת  ניקוי רעלים זו נלמד להכיר את המזונות אחרת ממה שלמדנו עד כה – ונעשה זאת כחוויה לימודית מעשירה בה נלמד את רזי האירידולוגיה. נלמד כיצד להתגונן מרעלים בסביבה וכיצד לבשל ולאפסן את המזון באופן בריא. נלמד מה הקשר בין חומציות למחלות, כיצד יכולים לנקות רעלים מהכבד, מהם  נזקי הסוכר, מהו אינדקס גליקמי של מזונות, מהן התמכרויות למזון ומהם מזונות ממכרים. גם ניגע בסיבות ובדרכים להתמודדות. נדון בסוגיית הסידן ונחפש תחליפים לסידן החלב. נבין איזה סוגי שומן טובים לנו גם להרזיה. נדבר על עצירות, על קנדידה ונזקיה וכן על הסטרס ועוצמתו.

נבין שהגישה לתזונה היא לא רק קלורית אלא גם מטבולית. שכן קלוריות מתנהגות בצורה דומה במעבדה:  אין הבדל בין 500 קלוריות  מצ'יפס  לבין אותו מספר קלוריות מחומוס. אבל בתהליכי חילוף החומרים בגופנו הקלוריות מתנהגות בצורה שונה לחלוטין.

הקלוריות שאנחנו אוכלים נספגות בגוף בקצב שונה. הן מכילות כמויות  שונות של סיבים, בסיסיות וחומציות, סוג שומן, ורכיבים תזונתיים אחרים.

במחקרים אחרונים הוכח שהמזון מעביר מידע לגנים שלנו. מידע זה יכול למנוע נטייה למחלות תורשתיות, או להורדה במשקל או לעלייה במשקל.

נלמד גם להכין סוגי מזון בריאים ומבריאים בשתי סדנאות מעשיות. ונסיים את הסדנא במסיבה עם תבשילים בריאים מעשי ידינו.

העבודה בקבוצה מעניקה תמיכה חברתית וכך לא מרגישים בודדים במערכה. תמיכה כזו גם מכניסה למוטיבציה ונותנת כלים להתמודד עם משברים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו