אורז עגבניות ים תיכוני - מתכון למביני עניין
האורז שבו אנחנו משתמשים במתכון הבא הוא אורז אירופי שגדל תוך שימוש בשיטות חקלאות בנות-קיימא התואמות את תקני בטיחות המזון והסביבה של האיחוד האירופי.
האורז האירופי, במיוחד מזן ג'פוניקה, מציע יתרונות ייחודיים למנות ממוקדות בריאות עם מרקם נעים, דביקות טבעית וצפיפות תזונתית גבוהה.
מתכון זה מיועד במיוחד לאנשי מקצוע בתחום הקולינריה ולמובילי חדשנות בתחום המזון הבריא.
למתכוני בריאות נוספים מבוססי אורז:
פילאף אורז עם אפונה, גזר ותירס
מתכון לאורז עגבניות ים-תיכוני
מצרכים:
500 גרם אורז אירופי
300 גרם עגבניות
שן שום אחת
100 גרם בצל
50 גרם עגבניות מיובשות
מלח ופלפל לפי הטעם
3 גרם עגבניות מעושנות
½ כף זרעי שומר
30 גרם בצל ירוק
3 ענפי אורגנו טרי
900 מ"ל ציר ירקות
150 גרם גבינה טבעונית
100 מ"ל שמן זית
הוראות הכנה:
מתחילים בצליית העגבניות בסיר על אש בינונית-גבוהה.
מוסיפים קורט מלח ומבשלים כ-35 דקות, עד שהן מתרככות.
מסירים מהאש, מסננים את הנוזלים ומועכים את העגבניות עד לקבלת מרקם חלק.
בסיר נפרד, מחממים מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה.
מטגנים את הבצל הקצוץ, השום הכתוש וזרעי השומר עד שמדיפים ניחוח קל ומזהיבים מעט.
מוסיפים את האורז ומערבבים קלות, כדי שהגרגרים יספגו את השמן והארומה.
יוצקים את ציר הירקות ומוסיפים את הנוזלים ששמרנו מהעגבניות הצלויות. מערבבים היטב.
מוסיפים את העגבניות המיובשות הקצוצות, ובהדרגה מוסיפים עוד קצת ציר לפי הצורך כדי לשמור על מרקם קרמי.
מתבלים במלח, פלפל ועגבניות מעושנות.
מערבבים פנימה חצי מכמות הגבינה הטבעונית, עד שהיא נמסה לתוך האורז.
כשהאורז מוכן והתערובת מסמיכה, מסירים מהאש.
מקפלים פנימה את הבצל הירוק הקצוץ והאורגנו הטרי, לקבלת ניחוח רענן.
- מגישים מיד, עם שארית הגבינה הטבעונית מעל.