אורז אדום ברוטב אגוזים, פירות יבשים ופרג
מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים:
1 כוס אורז אדום / פראי
1 כוס אורז בסמטי מלא
6 שיני שום כתושות
2 כפות שמן זית
חופן אגוזי פקאן שבורים
3 כפות פרג לא טחון
מלח ים לפי הטעם
מעט מים
2 גזרים קצוצים דק
4 כפות משמש מיובש קצוץ
4 כפות צימוקים
4 כפות חמוציות מיובשות
1 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
אופן הכנה:
מבשלים את האורז 40 דקות בכ – 4 כוסות מים, מניחים בצד.
במחבת, מטגנים את השום בשמן כ – 2 דקות, מכבים אש, מוסיפים את האגוזים, מערבבים דקה ומוסיפים את שאר החומרים פרט לפטרוזיליה. מכבים אש, מחכים שיתקרר ומוסיפים אותה לרוטב. יוצקים על האורז קצת לפני ההגשה.
גיוון:
להוסיף פטל טרי עם הפטרוזיליה.


