Powered by WP Bannerize

Powered by WP Bannerize

חג שבועות בלבן

מאת: הילה נוה, תזונאית קלינית טבעית
הילה נוה תערוך לנו סעודת חג שבועות חגיגית כולה בלבן. אל תשכחו להגיע בלבן לארוחה..

בחג השבועות נרצה את שולחן החג לבן וחגיגי. אפשר וגם מומלץ להכין ארוחת חג ממרכיבים בריאים ולאו דווקא ממוצרי חלב.

רבים סבורים בטעות כי חייבים לצרוך מוצרי חלב כדי לספק לגוף את הסידן הדרוש לו. למעשה הסידן המתאים ביותר לאדם מצוי במזון הטבעי: בירקות, פירות, אגוזים , זרעים, קטניות ובמיוחד בירקות עליים (כמו: כרוב, כרוב סיני, ברוקולי, תרד, מנגולד וכו') – סידן ממקורות אלו נספג בגוף באופן מיטבי בעיקר כשהוא מגיע יחד עם שומנים טובים מהצומח כמו שומן המצוי בזרעים ואגוזים שאינם קלויים. על כן כדאי להימנע לחלוטין משומנים המגיעים ממזונות מעובדים ומתועשים, ממזונות מומלחים ולהפחית עד כמה שניתן את המזונות מן החי.

ארוחת חג לבנה

אם תרצו להכין שולחן חג בריא וטבעי יותר, תוכלו לקבל תוצאה זהה גם ממוצרים מן הצומח. נשתמש בירקות לבנים כמו ירקות שורש (לדוגמא: פטרוזיליה, סלרי) וכן כרובית, שומר, קולורבי, פטריות, וגם בזרעים ואגוזים בהירים שאינם קלויים. תמיד ניתן להעשיר את המנות גם במגוון עלים ירוקים ונבטים.

מהכרובית ניתן להכין מרק חגיגי / לביבות / סלט קיצי על בסיס גרגירי כרובית דמויי אורז.
מירקות השורש מכינים פירה שורשים / מרקים / פשטידות / לביבות.
מהפטריות ניתן להכין סלטים / קציצות צמחוניות / פשטידות.

דפי אורז הם בסיס מצוין למילוי רולים צמחוניים. בעזרתם ניתן להכין רולים מתוקים או מלוחים במגוון מילויים. מלית של פירות יבשים (שקדים קצוצים, קשיו, תמרים, קוקוס, גוג'י ברי…) או מלית על בסיס ירקות לבנים מאודים או חיים מועשרים בנבטים ונבטוטים.

בסיס לבן נוסף למנות חגיגיות לחג יכול להיות: קינואה, אורז מלא, פסטה מאורז מלא שמהן אפשר להכין מגוון סלטים, תבשילים או קינוחים.

אני בחרתי בשני מתכונים, המתכון הראשון הוא של לביבות מהירות הכנה שהיו במקור עם גבינת עזים שהוחלפה בגבינת טופו, והמתכון השני הוא סלט קיצי וחגיגי.

לביבות טופו

רכיבים:

1 גבינת טופו רכה
1 ביצה
חצי כוס קמח כוסמין
חצי כפית אבקת אפיה
קורט מלח / מקל ווניל + 3 כפות מיפל טבעי

אופן הכנה:

1. מערבבים את גבינת הטופו והביצה.

2. מוסיפים את התבלינים (המתוק או המלוח לפי בחירתכם) והקמח עד לקבלת מירקם אחיד.

3. מרפדים תבנית בנייר אפיה ובעזרת כפית יוצרים לביבות. אופים כעשרים דק' בחום של 170 מעלות.

* את הגרסה המתוקה אפשר לעטר בפלחי אפרסק לבן ופירות גוג'י

לביבות טופו

סלט כרובית

רכיבים:

1 תפרחת כרובית בינונית
2-3 כפות קשיו קצוץ לא קלוי / שקדים קלופים קצוצים
2 כפות גוג'י ברי
חצי חבילת נבטי אלפלפה קצוצים
חצי חבילת נבטי חמנייה קצוצים
1 אבוקדו חתוך לקוביות קטנות
1 כף שמן זית
מיץ לימון טבעי לפי הטעם
1/4 כפית מלח הימלאיה דק

אופן ההכנה:

1. מרסקים את הכרובית במעבד מזון / פומפיה לקבלת גרגירים דמויי אורז.

2. מערבבים עם שאר החומרים, מטבלים ומגישים

כרובית

חג שבועות בריא ושמח,
הילה נוה

 

השאירו תגובה:
  1. המחלקה המדעית מועצת החלב

    רכיבי תזונה בחלב ומוצריו מגבירים את ספיגת הסידן
    ויטמין D מעורב בבקרה על מאזן הסידן בגוף, וחשוב מאוד לספיגה אקטיבית של הסידן, בכך שמגביר את כניסת הסידן לתאים.
    רכיבים תזונתיים המצויים בחלב, ביניהם: לקטוז (סוכר החלב), חלבוני חלב, פוספופפטידים הנוצרים מקזאין (חלבון החלב העיקרי), חלבוני מי גבינה (Whey) וחומצות אמינו בסיסיות (ליזין וארגינין) – כולם מגבירים את הספיגה הפסיבית של הסידן במעי.
    קישור למאמר בנושא: http://www.milk.org.il/cgi-webaxy/sal/sal.pl?lang=he&ID=645657_milk&guest_data=%20<D>%20&act=view&dbid=katavot&dataid=sidan_p12.pdf&fid=f4&name=sidan_p12.pdf