תזונה בדרכים
אני זוכרת כשעוד היינו הורים בתחילת דרכנו עם שני פעוטות, נסענו לחו"ל. עוד לפני הטיול הכנו רשימות ונסחבנו עם צידנית שבה ארזנו חלב שקדים (שהוכן מבעוד מועד והוקפא במנות), פירות ובלנדר. כי מה ישתו הילדים בבקבוק בבוקר?… אח"כ השתכללנו ופשוט לקחנו שקדים וטחנו אותם במקום. עכשיו כשנוסעים לוקחים חלב שיבולת שועל מוכן בקופסא – ונגמר הסיפור.
רבים ממטופלי מתייעצים איתי, לרוב סביב תקופת החגים: "מה נעשה בחו"ל"?
ליקטתי עבורכם מס' עצות שיוכלו להועיל בנסיעה הקרובה:
• עוד לפני הנסיעה מומלץ לחפש אילו רשתות / חנויות / מסעדות / שווקים מצויים באזור.
למשל חיפוש של "PARIS RAW" יניב ים של תוצאות ומקומות לתזונה בריאה בפריז.תתפלאו לגלות כמה מקומות שכאלה מצויים בכל בירה ועיר ואף בסביבת המלון שלכם.
*הערת העורכת- מומלץ להיכנס לאתר "happy.cow", מדריך למציאת מסעדות צמחוניות בסביבתכם הקרובה.
• אני תמיד לוקחת לטיסה אוכל מהבית. בהתאם לשעות הטיסה נקבע את כמות הפירות והירקות: אבוקדו, בננות, אגוזים ופירות יבשים, אפילו סנדביצ'ים. כולנו מכירים את האוכל במטוסים ונוותר עליו די בקלות.
• בשביל השהייה בחו"ל אפשר לארגן שקיות יומיות לנשנושים בריאים, אליהן נכניס: שקדים, מיני אגוזים, גוג'י, תמרים, פולי קקאו או חטיפי בריאות (לכתבה של הילה בנושא חטיפי בריאות).
• לאלו שלא אוכלים מוצרי חיטה, אפשר להצטייד בקרקרים משיפון / כוסמין / פריכיות כוסמת – אלו מוצרים יבשים שנשמרים לאורך זמן ואינם מתייבשים במהירות כמו לחם.
• בסביבתכם בחו"ל, ולאחר הבירור המוקדם שעשיתם, תוכלו לקנות צידה טרייה לדרך של פירות וירקות. המוצלחים הם בדר"כ הבננות, תפוחי עץ, פירות יער בקופסא, גזר, מלפפונים, כרוב ואף אבוקדו שכיף לאכול בכפית.
• יש מגוון מסעדות שניתן למצוא באינטרנט שמתמחות במזון חי/צמחוני, וזו חוויה לגלות אותן בחו"ל ולהתנסות במתכונים ומאכלים חדשים.
• מי שאוכל בעיקר מזון "חי" יכול לקחת עימו שקית הנבטה (אפשר למצוא בחנויות הטבע), ואז פשוט להנביט עדשים, חומוס או מאש בחדר במלון, ולנשנש.
• הטיפ הטוב ביותר הוא לזכור שאנחנו בחופשה, אז תרשו לעצמכם לצאת מהשיגרה, לאכול בריא עד כמה שניתן, ובלי להשתגע, לטעום דברים חדשים ולגלות טעמים מקומיים, בשביל זה יש חופש לא?…
טיסה נעימה וחג שמח.
הילה נוה
איזה אוכל בריאותי אתם לוקחים איתכם לנסיעות לחו"ל?