Bari15_Fly
Bari15_Fly

תבשיל תפודים פרסי עם חומוס וקליפות תפוזים

מאת: נירה רוסו וישראל אהרוני, מתוך הספר "תפוחי אדמה", הוצאת כנרת זמורה ביתן
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

תבשיל תפודים פרסי

 

חומרים

 

4 כפות שמן
1 בצל קצוץ גס
1 כף גרגירי כמון שלמים
פלפל שחור גרוס
6 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים, חתוכים לרבעים
4 עגבניות בשלות, קלופות (בקולפן עגבניות) וקצוצות
2 לימונים פרסיים מיובשים, שבורים
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר לקנות מוכנים מבושלים ומוקפאים)
כפית כורכום
1 כף קליפת תפוז מגוררת
3 כפות מיץ לימון מלח

 

הכנה

 

1. שמים את השמן בסיר רחב וכשהוא חם מכניסים פנימה את הבצל, גרגירי הכמון ומעט פלפל גרוס. מטגנים כ־3 דקות.
2. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים גם אותם כ־5 דקות נוספות. מוסיפים את העגבניות ומערבבים דקה. 3. מוסיפים 2 כוסות מים, את הלימונים המיובשים, גרגירי החומוס, הכורכום, קליפת התפוז, מיץ הלימון, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־45 דקות.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו