שלגון לימון ומליסה
מאת: רומי חוכמה, אירדיולוגית ונטורופטית
זמן קריאה: < 1 דקה
שלגון לימון ומליסה
מצרכים:
4 לימונים
1/2 כוס ( 125 מ"ל) עלי מליסה רפואית דחוסים מעט
2 כוסות (500 מ"ל) מים רותחים
1/3 כוס (75 מ"ל) סירופ אגבה
אופן ההכנה:
– גררו את קליפתו של לימון אחד והניחו בצד.
– סחטו את הלימונים במסחטה חשמלית או ידנית.
– קצצו את עלי המליסה הרפואית.
– הכניסו לקערה את המים, מיץ הלימון, קליפת הלימון, המליסה הרפואית הקצוצה וסירופ האגבה.
– ערבבו בקערה וחלקו בכוסות או בכלי אחר להגשה והקפיאו.
– ניתן להחליף את מיץ הלימון במיץ תפוזים לקבלת שלגון תפוז, כנ"ל לגבי רימונים ותפוחים.
– לילדים שרגילים לשלגונים התעשייתים ניתן להוסיף בהתחלה 2-3 כפות סירופ אגבה נוספות עד שיתרגלו לטעם.