שיפודי טופו טעימים אש!
יום העצמאות מגיע, ואיתו המנגל המסורתי.
אבל משהו משתנה בנוף – המנגל הישראלי כבר לא שייך רק לקבבים ונקניקיות. פתאום, צצים להם שיפודים צבעוניים של ירקות, תירסים חרוכים, ובין כל אלה – שיפודי טופו. כן, טופו!
הטופו הזה לא מתנצל. הוא לא בא להיות תחליף. הוא כוכב בפני עצמו.
וכן, אם אתם לא יוצאים למנגל בשטח, הוא יעבוד נפלא גם במחבת או בתנור – אבל על האש, הוא פשוט מקבל אופי.
אז אם גם אתם מרגישים שהגיע הזמן לרענן את השיפודים לחג – זה המתכון בשבילכם.

כולם מתאהבים בשיפודי הטופו האלה. צילום: יעל ביבי
למתכונים נוספים ליום העצמאות:
מתכון לשיפודי טופו טעימים אש!
מצרכים:
כף סילאן
כף חמאת בוטנים
2 כפות רוטב סויה
חבילת טופו
הוראות הכנה:
מערבבים את חמאת הבוטנים, הסילאן והסויה בקערה.
חותכים את הטופו לקוביות, מכניסים אותן לתוך הרוטב שהכנו ומערבבים היטב.
שמים בקופסה ומביאים איתכם למנגל.
כשמגיעים למנגל משפדים את קוביות הטופו, צורבים את השיפודים על המנגל מכל הצדדים, ומתענגים.
נשארים בבית? אין בעיה.
אפשר גם להכין במחבת: שופכים מעט שמן זית ואת כל מרכיבי הרוטב, מוסיפים את קוביות הטופו ומשחימים אותן כ-5 דקות תוך כדי ערבוב.
ואפשר גם בתנור: מכינים את הרוטב בקערה ומערבבים את קוביות הטופו כך שיהיו מצופות היטב. מעבירים את הטופו לתבנית, ואופים בחום בינוני כ-15 דקות. מומלץ להפוך כמה פעמים במהלך האפייה כדי שיאפה היטב מכל הצדדים.



