שום כבוש
מאת: ד"ר אורי מאיר צ'יזיק - מחבר הספר "התססה מקומית"
זמן קריאה: < 1 דקה
ידוע כי לשום יתרונות בריאותיים רבים. ד"ר אורי מאיר צ'יזיק, מחבר הספר "התססה מקומית" משתף אותנו במתכון קל לשום כבוש שהמצרך הכי חשוב בו הוא: סבלנות…
על יתרונותיו הבריאותיים של השום:
מזון המרפא העתיק שגורם לתאי הסרטן להתאבד
מתכון שום כבוש
חומרים לצנצנת של 1-1.5 ליטר:
1 ק"ג שום יבש
מים
מלח
הוראות הכנה:
מכניסים את השום לצנצנת.
בכלי נפרד מכינים תמיסת מלח. על כל כוס מים מוסיפים כף גדולה של מלח ומחכים עד שהמלח נמס לחלוטין.
יוצקים את תמיסת המלח לצנצנת עד שהמים מכסים את השום לגמרי, והצנצנת מלאה עד כסנטימטר מהשפה, כדי שיהיה מקום לגזים שיצטברו.
סוגרים את הצנצנת היטב ומניחים בצד. ב-3-4 הימים הראשונים פותחים פעם ביום כדי לשחרר גזים.
אחרי חודשיים השום כבר מותסס ומוכן לשימוש, אבל אני ממליץ לחכות.
אחרי שנה טעמו משתבח והוא חזק, חמצמץ ודומיננטי.
צרו קשר עם ד"ר אורי מאיר צ'יזיק
הכנתי שום מותסס משום ישראלי טרי וחלק שום סיני.
אני רואה שחלק מהשומים הפכו לצבע כחול ירוק כזה. עכור. זה הגיוני