קציצות טונה ואבוקדו
קציצות טונה ואבוקדו
"המנה שלי ישראלית. יש בה שפע של הכול. יש בה ירק, פטרוזיליה, כוסברה, יש בה יוגורט, יש בה שמנת, שמן זית. מה יותר ישראלי מכל השפע הזה? וכל זה בקציצה אחת. ומה שעוד ישראלי בעיני במנה הזאת, מעבר לשפע העצום הזה, זה שהיא קצת כמו החברה הישראלית. יש כאן ארבע קציצות, שזה כביכול ארבעה אנשים, אותו גודל, אותה צורה, אבל תמיד יש מישהו שונה. אני אשמח אם תאכלו את המנה הזאת בתנועה ניגובית."
חומרים לשתי מנות:
1 חציל
200 גרם פילה טונה אדומה, קצוצה דק
4 שיני שום קונפי, קצוצות
1 בצל שאלוט, קצוץ דק
1 כף פטרוזיליה, קצוצה
1 כף כוסברה, קצוצה
1 כף בזיליקום, קצוץ
1 כף תרד, חלוט וקצוץ
כפית פלפל חריף, מגולען וקצוץ דק
1 פילה עגבנייה (החלק הבשרני החיצוני, בלי הקליפה ובלי הגרעינים), קצוץ דק
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
שמן זית
מוס אבוקדו:
1 אבוקדו בשל, מגולען וקלוף
2 כפות שמנת מתוקה
מיץ מלימון
מלח
להגשה:
2 כפות יוגורט משובח
שמן זית
1 עגבנייה, סחוטה
1 צנונית, פרוסה לעיגולים
הכנה:
1. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות.
2. מניחים את החציל בתבנית ואופים אותו עד שהוא שחום מכל הצדדים, אבל קליפתו נותרת שלמה, כ־ שעה. מוציאים ומניחים בצד להתקרר מעט. מוציאים מהחציל את בשר הליבה ומניחים בקערה.
3. מניחים בקערה גדולה את בשר הטונה, שום קונפי, 2 כפות מבשר החציל, שום, שאלוט, עשבי תיבול, תרד, פלפל חריף ובשר העגבנייה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל ואם התערובת דלילה מדי ניתן להוסיף מעט פירורי לחם. טועמים ומתקנים תיבול, אם צריך.
4. מחממים מחבת עם שמן זית. יוצרים ביד קציצות בצורת אליפסה ומטגנים כמה שניות מכל צד.
5. להכנת מוס אבוקדו, מערבלים במעבד מזון את האבוקדו עם שמנת מתוקה, מיץ לימון ומלח למחית חלקה. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך. לקרם חלק וקטיפתי מעבירים את המחית דרך מסננת.
6. יוצקים יוגורט על צלחת שטוחה ומעליו קציצות הטונה. בעזרת שתי כפות מעבירים את קרם האבוקדו מכף לכף לצורת כדור מאורך, ומחליקים בין קציצות הטונה. מטפטפים מעל מעט שמן זית ומיץ עגבנייה ומפזרים את עיגולי הצנונית סביב המנה.
הספר מאסטר שף העונה הראשונה יצא לאור בהוצאת כנרת זמורה ביתן