קציצות דוחן, קינואה אדומה ואצות ברוטב צ'ימיצ'ורי מנגו כוסברה
קציצות דוחן, אצות וקינואה אדומה בצ'ימיצ'ורי מנגו כוסברה
חומרים לקציצות:
1 כוס דוחן
1 כוס קינואה אדומה
1 כפית זרעי כוסברה טחונים
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
1 כפית זנגוויל יבש
1 כפית פפריקה אדומה אורגנית
1 גזר מגורד דק
חצי בצל מגורד
1 כף שמן זית
1 כפית מלח ים אטלנטי דק
1 כוס עשבי תיבול ירוקים קצוצים (בצל ירוק / עירית / פטרוזיליה / שמיר)
2 גבעולי סלרי קצוצים דק
2 כפות אצות ארמה מפוררות דק ושרויות במים כחצי שעה
1-2 ביצים אורגניות
הכנה:
קולים את הדוחן והקינואה כ –2 דקות, מוסיפים את התבלינים וממשיכים לקלות תוך כדי ערבוב עוד כ – 3 דקות. מוסיפים את הגזר והבצל, ממשיכים לערבב עוד קצת ואז מוסיפים 3.5 כוסות מים. מבשלים כ – 20 דקות, או עד שכל הנוזלים נספגו.
מחכים שהתבשיל יצטנן מעט, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר החומרים, את האצות מסננים ומוסיפים ללא המים ששרו בהם!
לשים היטב בידיים, יוצרים קציצות שטוחות יחסית ומסדרים זו לצד זו בתבנית עם נייר אפייה. אופים בחום בינוני כ – 20 דקות, או עד שמתקשות מבחוץ.
חומרים להכנת הצ'ימיצ'ורי:
1 כוס עלי פטרוזיליה וכוסברה
4 שיני שום
רבע כוס שמן זית
2 כפות אגוזי מלך
מעט מלח ים
מנגו חתוך לקוביות קטנות
טוחנים בבלנדר ידני את כל החומרים פרט למנגו, שאותו מוסיפים בסוף.
מגישים את הקציצות ומעליהן יוצקים צ'ימיצ'ורי.
* אפשרות: למי שעדיין לא רגיל באפיית קציצות במקום טיגון שלהן, ניתן למשוח את הקציצות במעט שמן זית (בעזרת מברשת בישול) ולאפות אותן כך עוד כ – 2 דקות.
כדאי לעשות זאת לפני ההגשה.