קציצות אורז אפויות
מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
קציצות אורז אפויות
מצרכים:
1/3 כוס אורז בסמטי מלא
בצל גדול מגורד
פלפל אדום מגורד
פטרוזיליה קצוצה
2 כפות טחינה
2 כפות פירורי לחם כוסמין ללא תוספים
מלח, פלפל
כורכום, פפריקה חריפה
הוראות הכנה:
1.מבשלים את האורז בכוס וחצי מים – עד שהנוזלים נספגים לגמרי. מצננים.
2.מחממים תנור ל-180 מעלות.
3.מערבבים את כל המרכיבים יחד.
4.טוחנים חצי מהכמות עם בלנדר מוט. ומערבבים הכל שוב.
5.יוצרים קציצות עם הידיים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
6.מכניסים לתנור ל- 30 דקות, או עד שהקציצות משחימות. הופכים את הקציצות ומכניסים לתנור לעוד 10 דקות.