קישואים קריספיים בתנור
הקישוא הוא ירק נהדר לבריאותנו, ממשפחת הדלועיים.
הוא דל בקלוריות (רק 15 קלוריות ל-100 גרם), קל לעיכול, עשיר בוויטמינים ומינרלים ובעל תכונות אנטי דלקתיות.
הקישוא נהדר למצבים של בעיות במערכת העיכול כגון מעי רגיז, דלקות בקיבה וצרבות.
זאת הודות לסיב מסיס במים בשם "חומר מצילגי", שמקנה לו את המרקם הרירי.
כמו-כן הוא מסייע למניעת עצירות, תורם למערכת החיסון, תומך בבריאות הלב ומאט את תהליכי ההזדקנות.
אז כדאי שתתחילו לחשוב איך אתם משלבים אותו יותר בתזונה!
למטה תמצאו מתכון נהדר.
למתכוני בריאות נוספים מבוססי קישואים:
מתכון קישואים קריספיים בתנור
מצרכים:
4 קישואים עם הקליפה
2 שיני שום
3 כפות של שמן זית
5 כפיות טימין מיובש
פלפל ומלח, לפי הטעם
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל-200°C.
כותשים את השום ומערבבים בקערה עם שמן זית, טימין, פלפל ומלח.
שוטפים את הקישואים ופורסים אותם למקלות / פרוסות בעובי בינוני.
משמנים תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מסדרים את הקישואים הפרוסים בתבנית ומזלפים מעל הפרוסות את שמן הזית עם התבלינים שבקערה.
אופים בתנור עד שהקישואים זהובים ורכים (כ-17 דקות).
ניתן להגיש עם יוגורט עזים בצד או מטבל אחר לבחירתכם.