קינואה עם תפוזים ואגוזי מלך
מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: < 1 דקה
קינואה עם תפוזים ואגוזי מלך
המצרכים:
– 1.5 כוסות קינואה
– 2 תפוזים – גרידה בלבד
– 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
– 2.5 כוסות מרק ירקות או מים
– 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
– 1 כף שמן זית
אופן ההכנה:
1. שטפו את הקינואה היטב במסננת.
2. אחדו את הקינואה והמרק או המים בסיר והביאו לרתיחה.
3. כסו ובשלו על אש נמוכה כ 12 ד'.
4. הסירו מהאש ותנו לסיר לעמוד כ 5 ד'.
5. ערבבו פנימה, בעזרת מזלג, את גרידת התפוזים, הפטרוזיליה ואגוזי המלך.
אפשר לקלף את התפוזים הנותרים, לחתוך ולהוסיף לסלט הירקות או להגיש למנה אחרונה עם אגוזים ופירות יבשים.