SmartKish_Fly
LiveWell_Fly

קדרת דגים עם פסטו

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
מנה שיש בה את כל הטוב של התזונה הים תיכונית – בריאות, קלילות וטעמים מופלאים. התזונה הים תיכונית ידועה ביתרונותיה הבריאותיים וביכולתה לתמוך באורח חיים מאוזן, והמנה הזו היא דוגמה מושלמת לכך: דג, מגוון ירקות ופסטו עשבי תיבול

קדרת דגים עם פסטו וירקות. צילום: pexels

Bari15_In

מתכון נהדר מתוך הספר "הדיאטה הים תיכונית" בהוצאת פוקוס.

מנה אחת מכילה:

לטובת המתכון אפשר להשתמש בפסטו איכותי שנקנה בחנות, אך אין כמו הארומה הנפלאה העולה מפסטו טרי.

מומלץ להגיש לצד סלט ירוק.

למתכונים משלימים למנה:

פסטו בזיליקום

סלט ירוק מלכותי לניקוי כבד

סלט ירוק עם אגוזי מלך וחמוציות

מתכון לקדרת דגים עם פסטו

מצרכים ל-4 מנות:

400 גרם פילה דג לבן

1 בצל גדול, פרוס

200 גרם פרחי ברוקולי

1 פלפל אדום או ירוק, פרוס

500 גרם פטריות, פרוסות

2 כפות גבינת פרמזן מגוררת

2 כפות פסטו בזיליקום

הוראות הכנה:

חממו מראש את התנור ל-100 מ"צ, או לדרגת החום הנמוכה ביותר בתנור.

הניחו את הדגים בתבנית חסינת-חום.

הוסיפו את הירקות וכסו במכסה.

אפו 40 דקות, או עד שהטמפרטורה במדחום הבישול מגיעה ל-60-55 מ"צ.

לקראת סוף זמן האפייה בזקו גבינת פרמזן. שימו 2-1 כפיות פסטו על חתיכות הדג.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו