LiveWell_Fly
LiveWell_Fly

קבב קטניות

מאת: עינת שגיא, מדריכה לתזונה נבונה
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

קבב קטניות


מצרכים:

כוס קטניות מבושלות (אני השתמשתי באזוקי, חומוס ושעועית ברבוניה)

חופן ענק של עלי תרד טריים שטופים

כרישה בינונית פרוסה לחצאי טבעות

3 בצל ירוק קצוץ (לבן + ירוק)

3 כפות קוואקר עדין

2 כפות טחינה גולמית מלאה

2 כפות רוטב סויה

2 חופנים של אגוזי מלך שבורים גס

כף שמן זית + כף שמן זית

100 גרם רסק עגבניות ללא סוכר ותוספים מיותרים

חצי כפית מלח

פלפל שחור גרוס

הכנה:

מאדים כרישה בכף שמן זית (אש בינונית, סיר מכוסה) עד לריכוך.

אם צריך מוסיפים מים מדי פעם כדי שלא ידבק.

מוסיפים לכרישה את התרד וממשיכים לאדות (אם צריך, להוסיף מים).

כשהכרישה והתרד מוכנים, מערבבים בקערה את כל החומרים.

טוחנים חצי מהתערובת עם בלנדר מוט, ומערבבים שוב (רצוי עם הידיים כדי לדחוס).

מחממים תנור ל-200 מעלות. יוצרים קבבים (או קציצות עגולות, או “המבורגרים”) ומניחים בתבנית על נייר אפייה.

מורחים מלמעלה שמן זית (כף לכל הכמות). מכניסים לתנור ל-15 דקות, הופכים את הקבבים ומכניסים לעוד 15 דקות.

לאתר של עינת

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו