קאפקייקס שוקולד - טבעוני וכשר לפסח
הנה מתכון לקינוח שהוא הכל – גם עשוי מרכיבים איכותיים ומזינים, גם טבעוני, גם מרשים מאוד, גם כשר לפסח, גם קל להכנה וגם טעים!
יותר טוב מזה?
לקינוחי בריאות נוספים כשרים לפסח:
בונבוני שוקולד ללא סוכר וללא גלוטן
מתכון קאפקייקס שוקולד טבעוני וכשר לפסח
המתכון באדיבות יעל אלעד @veganyael – בלוגרית של מתכונים בריאים ומאמנת כושר
מצרכים לבסיס:
כוס וחצי קמח שקדים
½ כוס אגוזי מלך טחונים
מעט מלח ורוד
¼ כוס מייפל טהור
כף מלאה ועוד חצי כף של רסק תפוחים בלי תוספת סוכר
כף וחצי שמן קוקוס במרקם משחתי
מצרכים למילוי:
200 גרם שוקולד מריר 85%
½ כוס טחינה גולמית מלאה
2 כפות ממרח אגוזי לוז או חמאת בוטנים טבעית
כפית תמצית וניל אמיתית
2 כפות חלב צמחי ללא סוכר
¼ כוס מייפל טהור
הוראות הכנה
חממו תנור ל-180 מעלות על מצב טורבו.
ערבבו את כל מצרכי הבסיס יחד עד שיווצר בצק אחיד.
העבירו למנג'טים אקולוגיים בעזרת כף והדקו לתחתית עם היד.
חוררו את התחתית עם מזלג ואפו במשך עשר דקות – רבע שעה.
כשהשוליים מזהיבים מעט – זה הזמן להוציא מהתנור.
בזמן שהבסיס מצטנן בחוץ, המיסו את השוקולד המריר עם הטחינה הגולמית והחלב.
כאשר השוקולד כמעט נמס, הוסיפו את שאר מצרכי המילוי וערבבו עד לאיחוד.
מזגו את הציפוי מעל שכבת הבסיס שנאפתה והכניסו להקפאה לחצי שעה-שעה וחצי, לכל היותר.
לאחר מכן העבירו למקרר עד ההגשה.
לטובת שמירה על איכות הסביבה והבריאות, במתכון נעשה שימוש במנג'טים אקולוגים "If You Care", שעשויים מנייר טבעי, ללא תוספת של מלבינים.