LiveWell_Fly
Bari15_Fly

פשטידת ירקות וטופו

מאת: - הוצאת ספרי הבריאות הגדולה בישראל
פשטידה פשוטה, קלה ומהירת הכנה, ועם זאת טעימה ומזינה מאוד

פשטידת ירקות וטופו ללא גלוטן. צילום: pixabay

Bari15_In

הטופו הוא אחד מתוצרי העיבוד המסורתיים והידידותיים של קטנית הסויה.

הוא עשיר בחלבון מלא, כלומר מכיל את כל 20 החומצות האמיניות.

הטופו דל בשומן ועשיר בוויטמיני B ובמינרלים רבים.

הוא דל נתרן וקלוריות, והוא נוח להחליף חלבון מן החי.

הוא גם נוח לעיבוד ולהכנת מגוון מאכלים, בשל מרקמו ובשל העובדה שאין לו טעם אופייני משל עצמו.

הטופו מאמץ אל חיקו בשמחה כל תיבול, משרה או רוטב שהוא בא עימו במגע.

המתכון הבא לפשטידת טופו לקוח מתוך הספר "פשוט משפחה בריאה" בהוצאת פוקוס.

למתכונים קודמים המבוססים על טופו:

טופו מוקפץ עם פטריות ונבטים

סטייק טופו מ-4 מצרכים בלבד

חריימה טופו

מתכון פשטידת ירקות וטופו

מצרכים לתבנית בגודל 20×30 (6 מנות):

1 בצל גדול

2 גזרים

2 קישואים

4 כפות שמן זית

2 חבילות טופו (כ-600 גרם)

2 שיני שום

1 כפית כמון

2 כפות רוטב סויה איכותי (יש ללא גלוטן)

מלח ופלפל

שקדים פרוסים לעיטור

הוראות הכנה:

לחמם תנור לחום בינוני – 180 מעלות.

לגרר את הירקות בפומפייה גסה או במעבד מזון – בלהב גס.

במחבת גדולה, להקפיץ את הירקות מעל להבה בינונית עד הזהבה כ-5 דקות.

לנקז נוזלים אם נשארו.

לעבד את הטופו והשום במעבד מזון עד לקבלת מרקם ממרחי, כדקה.

לערבב יחד בקערה את הירקות המגוררים, הטופו, רוטב הסויה והתבלינים.

לשמן את התבנית ולשפוך אליה את התערובת.

להדק מעט ולפזר עליה שקדים פרוסים.

בתנור שחומם מראש, לאפות כ-45 דקות. להניח להתקרר כ-15 דקות עד שהפשטידה תתייצב ולהגיש.

רוצה פרטים נוספים על הספר?



    * שדות חובה




    רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו