Jeliat_Fly
Bari15_Fly

פשטידית פסטו טבעונית

מאת: אורלי גרובר, ZEBARIE
זמן קריאה: < 1 דקה
מיני פשטידות פסטו, קלות להכנה, טעימות טעימות ועשירות בחלבון. אחרי שתכינו פעם אחת יהיה לכם מתכון בסיס שתוכלי לשחק איתו איך שתרצו

צילום: אולי גרובר

Bari15_In

המרכיבים

לפסטו

1/2 כוס שמן זית בכבישה קרה

50 גר' צנוברים לא קלויים

2 כוסות דחוסות עלי בזיליקום (תמיד עדיף שעלים יהיו אורגנים)

4 שיני שום

כפית שטוחה מלח הימאליה

למיני פשטידות (כמות של 4)

כוס קמח חומוס

כוס וחצי מים

6 כפות פסטו (מזה שהכנו קודם)

אופן ההכנה

בבלדר מכניסים את הבזיליקום, הצנוברים המלח והשום ומפעילים את הבלנדר.

מוזגים את שמן הזית לאט בזמן שהבלנדר עובד.

2 דקות והפסטו מוכן.

צבע עז וריח משכר ממלא את המטבח. שמים בצנצנת ומה שלא משתמשים שמים במקרר.

מנסיון מחזיק יותר משבוע במקרר.

בקערה מערבבים היטב את המים וקמח החומוס.

בתבניות סיליקון (אותן לא צריך לשמן) שמים כף וחצי פסטו ומוזגים מעל את התערובת.

מערבבים קלות, שיצא קצת לא אחיד.

מפזרים מעל מעט צנוברים.

אופים בתנור שחומם ל-250 מעלות כעשרים דקות – חצי שעה.

זוללים חם עם סלט ירוק.

אפשר להכין עוד טעמים

לטגן פטריות עם בצל בשמן זית עם מעט מלח, או לטגן כרשה בשמן זית ולהוסיף מלח, לערבב עם תערובת קמח החומוס, למזוג לתבניות סיליקון קטנות ולאפות באותו אופן בדיוק.

אני ממליצה שהיחס של הירקות יהיה 3 ל 2 תערובת קמח החומוס או 1 ל 1.

כלומר, נניח שיצאה לכם כמות של כוס פטריות מטוגנות? הוסיפו לה 2/3 כוס תערובת של קמח חומוס לפי המתכון שלעיל. או כוס תערובת ירקות לכוס תערובת קמח חומוס.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו