פרפה מנגו
מאת: נירה שניידר, מומחית בריפוי טבעי, מרצה בכירה לטבעונאות ברידמן
זמן קריאה: < 1 דקה
פרפה מנגו
חומרים לבסיס
1-2 כוס שקדים (לא קלויים) שרויים במים 8- 12 שעות
3-4 כפיות סירופ מייפל
אופן ההכנה
לשטוף את השקדים ממי ההשרייה במסננת, לעטוף אותם במגבת מטבח ולייבש במשך שעה.
לערבל היטב את השקדים במערבל עד לקבלת מרקם קמחי
להוסיף בהדרגה את הסירופ עד לקבלת עיסה אחידה.
להניח בקערה.
חומרים למילוי
4 כוסות מנגו חתוכים לחתיכות
1 כוס מיץ לימון סחוט
כפית גרידת לימון
4 -8 תמרים חתוכים לפיסות קטנות ( תלוי ברמת המתיקות הרצויה)
אופן ההכנה
להכניס לבלנדר את חתיכות המנגו ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד וחלק.
להוסיף את הלימון, גרידת הלימון, והתמרים ולהמשיך לערבל עד לקבלת מרקם חלק.
להניח כף מעיסת הבסיס ב 4 תחתיות של כוסות יין, לצקת מעל את המנגו המעורבל, שוב עיסת בסיס ושוב מנגו. לפזר למעלה את שארית עיסת הבסיס.