פנקייק עדשים מלוח
מאת: ונו, יוגה של אהבה
זמן קריאה: < 1 דקה
פנקייק עדשים מלוח
כמות ל- 20 פנקייקים.
חומרים:
1 כוס עדשים מבושלים ורכים (מאש מקולף או עדשים אדומים)
1 כוס גבנית פניר מפוררת (אפשרות)
2 כוסות עגבניות חתוכות
2 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור
1 כפית כורכום
¾ כפית חלתית (לא חובה)
1 כפית אורגנו או קורנית
1 כוס מים
½ כוס קמח
אופן ההכנה:
1.טורפים את כל החומרים יחדיו. מחממים מחבת טיגון.
2. משמנים קלות את המחבת בגהי או שמן ויוצקים 3 כפות מהבלילה לכל פנקייק. משטחים מיד בתנועה סיבובית בעזרת כף.
3. מבשלים עד שהתחתית משחימה והפנקייק נפרד מהמחבת.
4. הופכים ומשחימים גם את הצד השני.