פנקייק גזר מוזהב
פנקייק גזר מוזהב
להלן דרך נהדרת לאכול פנקייק עתיר בחלבונים אך נטול גלוטן לארוחת בוקר או ארוחת צהריים מוקדמת.
◄ 4 ביצים
◄ 1 כוס גזר מבושל, או, אם ברשותכם מערבל מזון
בעל עוצמה – 1 גזר טרי גדול
◄ 1 כף שמן זית זך או שמן שומשום
◄ ½ כפית של אבקת קינמון
◄ ½ כפית שמן קוקוס
◄ חמאת שקדים או חמאת שומשום או רסק של תפוחי עץ
הכנה:
1. הכניסו למערבל מזון את הביצים, הגזר, השמן והקינמון. רסקו בעוצמה גבוהה עד שתתקבל עיסה במרקם חלק.
2. חממו מחבת גדולה מברזל יצוק על להבה בעוצמה בינונית, ושמנו אותה בשמן קוקוס. מִזגו את תערובת הביצים והגזר לתוך המחבת, ובשלו עד שהפנקייק ייראה יבש בשכבה העליונה. אם לוחצים על הפנקייק, הוא אמור להתכווץ. לחלופין, אפשר לדקור אותו במזלג, ואם הוא ייצא נקי, סימן שהפנקייק מוכן.
3. חִתכו את הפנקייק לרבעים, והניחו 2 רבעים בכל צלחת. להנאה מושלמת, אפשר למשוח את הפנקייק בחמאת שקדים, חמאת שומשום או רסק תפוחים.
מתקבלות 2 מנות, שכל אחת מהן היא ½ פנקייק גדול (כ-25 ס"מ). בכל מנה יש
229 קלוריות, 13 גרם חלבונים, 17 גרם שומנים, 7 גרם פחמימות ו-2 גרם סיבים תזונתיים.