פנקייק
מאת: הילה נווה, מחברת הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון"
זמן קריאה: < 1 דקה
רכיבים:
1 כוס קמח מלא / כוסמין
3/4 כוס חלב שיבולת שועל / חלב אורז
1 כף שמן קנולה / זית
1 כפית סודה לשתיה
2 כפות סוכר חום
4 ביצים (עדיף אורגניות)
סירופ מייפל טבעי
*הערה- סירופ המייפל מופק מעץ האדר, לכן הוא טבעי לחלוטין. עשיר במינרלים רבים ומשמש כצמח מרפא. יש להקפיד לקנות את הסירופ הטבעי ולא את הסירופ ב"טעם" מייפל שמכיל סוכרים וחומרים משמרים.
אופן ההכנה:
1. לערבב בקערה את החלב, השמן והביצים במהירות בעזרת מזלג או מקצפת.
2. להכניס את שאר החומרים ולהמשיך לערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
3. ליצוק בעזרת מצקת מהבלילה למחבת טפלון מחוממת מראש, על אש נמוכה ולכסות במכסה.
4. להפוך לצד השני. להניח בצלחת ולהזליף מעל סירופ מייפל טבעי.
מתוך הספר "לאכול נכון מהרגע הראשון" בהוצאת קווים