פיצה לא שגרתית על בסיס ברוקולי וקמח שקדים
פיצה כזו עוד לא אכלתם! טעימה, מזינה ושוברת שגרה…
ולא פחות חשוב – היא כל כך קלה להכנה.
למתכוני פיצה נוספים:
מתכון פיצה לא שגרתית על בסיס ברוקולי וקמח שקדים
מצרכים לבצק:
ברוקולי טרי או שקית ברוקולי קפוא שהופשר
בטטה
כוס קמח שקדים
כף בזיליקום
כף אורגנו יבש
מעט מלח ופלפל
3 ביצים (עדיף ביצי חופש אורגניות)
חופן אספרגוס
כף קמח פשתן (אפשר גם בלי)
100 גרם גבינת פרמז'ן
ריחן טרי
מצרכים לממרח:
2 אבוקדו בשלים
2 כפות שמן זית
כף חרדל
כף חומץ תפוחים
מעט מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200°.
חותכים את הברוקולי וטוחנים במעבד מזון.
כאשר מתקבלות חתיכות בגודל של גרגרי אורז, מעבירים את הברוקולי לקערה.
מגררים את הבטטה ומוסיפים לקערה.
מוסיפים את שאר מרכיבי הבצק, מלבד הפרמז'ן והאספרגוס.
לשים לבצק אחיד, משטחים על נייר אפייה ואופים כ-25 דקות.
מוציאים את התבנית מהתנור, מפזרים את הפרמז'ן והאספרגוס ואופים למשך כ-10 דקות נוספות.
בינתיים, מכינים את ממרח האבוקדו:
מועכים את האבוקדו ומערבבים היטב עם שאר המצרכים.
מגישים את הפיצה ולצידה ממרח האבוקדו.
בתיאבון!