פיצה בריאה
פיצה בריאה
רכיבים ל-2 מנות:
2 פיתות מכוסמין/מקמח מלא
50 גר' גבינת עיזים קשה
ירקות לתוספת, גוונו מבין: פטריות,
עגבניות שרי, בצל, בטטה מאודה,
גמבה וכו'
עלים ירוקים: בזיליקום, רוקט, טימין
רכיבים לרוטב אדום – רוטב עגבניות
חצי בצל – קצוץ
שום קצוץ
4 עגבניות בשלות קצוצות
3 כפות רסק עגבניות
קורט סוכר קנים אורגני, קורט מלח,
פלפל חריף (קייאן)
טימין
חצי לימון סחוט
רכיבים לרוטב ירוק חי
(לעבד את כל הרכיבים יחד במעבד מזון)
2-1 צרורות אורגולה (אפשר לגוון עם כוסברה)
שום
חצי כוס זרעי דלעת – להשרות לילה
חצי כוס זרעי חמנייה – להשרות לילה
1 לימון סחוט
חצי כפית כמון, רבע כפית כורכום, מלח הימאליה, פלפל חריף (קייאן)
חופן אצת ווקמה – להשרות במים כ-20 דקות
שמן זית – הוסיפו לקראת הסוף
הכנה:
רוטב אדום :
חממו את שמן הזית בסיר. הוסיפו את הבצל והשום וטגנו
עד שהם משחימים. הנמיכו את האש, הוסיפו את העגבניות ובשלו עוד כמה דקות. הוסיפו את רסק העגבניות, הסוכר, המלח והפלפל החריף. בשלו כ-10-5 דקות עד קבלת רוטב סמיך. הוסיפו מעט לימון סחוט טרי וטימין.
חממו מראש את התנור ל-180 מעלות.
פתחו את הפיתות והכניסו לתנור לכמה דקות – כדי שתהיינה פריכות. הוציאו את הפיתות מהתנור ומרחו מעל שכבה של אחד משני הרטבים. פזרו מעל שכבה דקה של גבינה (פרוסות או מגורדת בפומפייה).
פזרו מעל פרוסות ירקות.
אפו בתנור כ-10-7 דקות (במקרה של הרוטב הירוק אפו רק עד שהגבינה נמסה, כדי לא לבשל את הרוטב יתר על המידה). הוציאו מהתנור ופזרו מעל עלי רוקט ובזיליקום וכמה טיפות שמן זית. אכלו עם סלט גדול.
את שאריות הרוטב האדום ניתן לחמם לרוטב לפסטה.
ברוטב הירוק ניתן להשתמש כרוטב על סלט או פסטה,
או כממרח על כריכים וירקות מאודים.
גבינה טבעונית
טחנו את כל הרכיבים במעבד מזון עד קבלת משחה חלקה:
1 כוס אגוזי קשיו מושרים ללילה (אפשר לגוון חצי קשיו חצי שקדים מושרים וקלופים, אגוזי מאקדמיה או צנוברים מושרים ללילה)
מיץ מחצי לימון
1 כף טחינה גולמית מלאה
קורט מלח הימאליה
לגבינה בטעמים ניתן להוסיף: 1 שן שום, זיתים,
עגבניות מיובשות, 2-1 כפיות עשבי תיבול מיובשים: טימין, בזיליקום או רוזמרין