פולנטה עם פרמז'ן, לימון ותבשיל שעועית ועלים ירוקים
מאת: טל איזנברג-אבן
זמן קריאה: < 1 דקה
המרכיבים
- 1 לימון
- 1 כף שמן זית
- 1 שן שום גדולה קצוצה דק
- 2 כפיות טימין טרי
- קמצוץ שבבי צ'ילי חריף
- עולש, חתוך או קרוע לחתיכות קטנות – אפשר להחליף בעלים ירוקים אחרים החביבים עליכם (תרד, קייל וכו')
- מלח
- 2 כוסות שעועית לבנה מבושלת
- פולנטה מהירת הכנה
- כף שמן זית
- 1/3 כוס פרמז'ן ועוד קצת להגשה
אופן ההכנה
בעזרת קולפן, קלפו 3 רצועות רחבות מהלימון וקצצו דק. סחטו חצי לימון לשימוש בסוף המתכון.
חממו את השמן במחבת. הוסיפו: שום, טימין, קליפת לימון ושבבי צ'ילי. טגנו קלות עד שהשום מזהיב, אך לא נחרך. כשתי דקות. הוסיפו עולש (או עלים אחרים) וערבבו יחד עוד כשלוש דקות. הנמיכו את האש, הוסיפו את השעועית. בשלו עוד 2-3 דקות, עד שהעלים מתבשלים והשעועית חמה.
הכינו את הפולנטה לפי ההוראות, הסירו מהאש וערבבו פנימה כף שמן זית, כף מיץ לימון, פרמז'ן ורבע כפית מלח.
להגשה: הניחו מנת פולנטה על צלחת ועליה מתבשיל השעועית. אפשר להוסיף פלחי לימון ועוד פרמז'ן.