עוגת סלק אדום
מאת: נירית פרידלנדר, נטורופטית והרבליסטית קלינית
זמן קריאה: < 1 דקה
מצרכים:
(2 תבניות אינגליש קייק)
2 כוסות קמח מלא
1 אבקת אפיה
1/2 כוס סוכר חום ושלוש כפות דבש
כף שטוחה קינמון
3/4 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים או כל נוזל אחר
3 ביצים
2.5 כוסות סלק מגורר
אפשרות: 1/2 כוס צימוקים ו/או אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים יחד, ולאחר מכן, בנפרד, לערבב את כל החומרים הרטובים יחד – מלבד הפרי.
כעת לערבב יחד את שתי התערובות עד שמתאחדות (לא להרבות בערבוב), ולאחר מכן להוסיף את הסלק ולערבב עד שמתקבל מרקם אחיד.
להעביר לתבנית, לפזר למעלה אגוזים/שקדים קצוצים/גרעיני דלעת או חמניה/תערובת סוכר חום וקינמון.
לאפות 60-40 דקות, עד שקיסם יוצא נקי.
לאתר של נירית