עוגת דבש אורגנית עם פירות יבשים
מאת: שני בנאי, קונדיטורית משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
חומרים לתבנית אינגליש קייק:
130 גרם קמח מלא מנופה
50 גרם סוכר קנים אורגני
2 כפיות קינמון
170 גרם דבש
40 גרם שמן קנולה בכבישה קרה/ 20 גרם שמן קוקוס אורגני בכבישה קרה
40 גרם טחינה גולמית
2 ביצים בינוניות אורגניות
שליש כוס אספרסו/ תה שחור חזק
50 גרם תערובת אגוזים ופירות יבשים
אופן הכנה:
1. להפעיל את התנור על חום של 170 מעלות
2. מערבבים את היבשים: הקמח, הסוכר והקינמון במיקסר/ ביד
3. מוסיפים דבש, טחינה, שמן וביצים, מערבבים במטרפה
4. מוסיפים את הקפה והפירות היבשים
5. שמים בתבנית משומנת
6. אופים כ-40 דק' עד שהקיסם יוצא יבש
ניתן לשמור כמה ימים במקרר (העוגת דבש אף משתבחת)