SmartKish_Fly
Bari15_Fly

עוגיות חלבה

מאת: איילת בוקר נוה תזונאית טבעית ומנחה סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

חומרים

 

6     כפות שמן זית
6     כפות טחינה גולמית/ שקדיה
1.5  כוסות קמח מלא/ כוסמין
0.5  כוס סוכר וניל טבעי (טוחנים במטחנת קפה סוכר חום עם מקל וניל)
3     כפות חלווה טבעית (להשיג בחנויות הטבע)

 

אופן הכנה

יוצקים לתוך סיר בינוני כף שמן זית, הטחינה/ שקדיה, מבשלים כדקה תוך בחישה. אז מוסיפים את הקמח והסוכר, מערבבים היטב בעזרת מקצף ידני במשך כדקה נוספת.

מכבים את האש ומוסיפים את החלווה – מפוררת. מוסיפים את שאר השמן, לשים היטב את הבצק שמרקמו דומה יותר לחול רטוב מאשר לבצק, במידה ויש צורך, אפשר להוסיף מעט מים על מנת להדק את כל החומרים יחדיו.

יוצרים עוגיות קטנות מארכות בעזרת כף היד שפשוט מועכת מעט עיסה לכל עוגייה.

מניחים את העוגיות זו לצד זו בתבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל – 170 מעלות, כ – 15 – 20 דקות. בתום האפייה, כאשר העוגיות משחימות מעט, יש לפתוח את התנור על מנת שלא יישארו אדים שיהרסו את פריכותן של העוגיות.

 

* ניתן לגוון את הטעם ע"י הוספה של גרד קליפת לימון/ תפוז לעוגיות, או לחילופין – מעט אבקת חרובים.

 

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו