ספגטי זוקיני בתוספת טופו פריך
מחפשים מנה קלה אך מספקת? מנת ספגטי זוקיני בתוספת טופו פריך יכולה להיות התשובה.
עם כמות נאה של סיבים וחלבון מלא, זו מנה שעושה טוב לגוף בלי לוותר על ההנאה שבאכילה.
הזוקיני העדין מעניק בסיס קל, עשיר בסיבים ודל פחמימות, והטופו מוסיף חלבון מלא ואיזופלבונים – רכיבים טבעיים מהצומח שיכולים לתרום לאיזון הורמונלי.
אהבתם את הרעיון של ספגטי זוקיני? הנה מתכוני בריאות נוספים לפסטות על בסיס קישואים:
מתכון לספגטי זוקיני בתוספת טופו פריך
מצרכים:
1 זוקיני
חצי חבילת טופו
כף בצל ירוק קצוץ / עירית קצוצה
פפריקה
מלח ופלפל, לפי הטעם
הוראות הכנה:
חותכים את הטופו לקוביות.
בעזרת חותכן ספירלי או פומפיה, חותכים את הזוקיני לצורת ספגטי.
מבשלים את ספגטי הזוקיני במים חמים למשך דקה בלבד, ואז מסננים היטב.
לחילופין, ניתן להקפיץ את ה"ספגטי" במחבת עם מעט שמן, עד להתרככות קלה.
בנפרד, מקפיצים את קוביות הטופו עד להזהבה (כ-5 דקות).
מעבירים לצלחת את הספגטי עם הטופו, מוסיפים את העירית הקצוצה או את הבצל הירוק ומתבלים בפפריקה, מלח ופלפל לפי הטעם.
המתכון לספגטי זוקיני שותף בקהילת "מפצחות את אתגר גיל המעבר" על ידי גבריאלה חבויניק, כחלק מגישה תזונתית המותאמת לנשים בתקופה זו.
אם אתם מטפלים או מתעניינים בנושאים סביב גיל המעבר, אל תפספסו את ההרצאה המיוחדת של גבריאלה יחד עם עינת ברקן, שתיערך ביום רביעי, 30.7, במסגרת כנס INSPIRATION 2025.
בהרצאה תיחשפו למגוון כלים מעשיים וטכניקות טיפוליות שיסייעו בהתמודדות עם אתגרי גיל המעבר – החל מהמלצות תזונתיות וצמחי מרפא, דרך דיקור ומגע טיפולי, ועד לבדיקות שכדאי להכיר.

גבריאלה חבויניק (מימין) ועינת ברקן. צילום: לני מידן
למידע נוסף ולהרשמה בקרו באתר כנס INSPIRATION 2025.
אל תשכחו לנצל את קוד הקופון 1214 המקנה הנחה מיוחדת לגולשי EatWell!



