LiveWell_Fly
Bari15_Fly

סלט שעועית וירוקים

מאת: טליה לוין, יועצת בריאות הוליסטית
זמן קריאה: < 1 דקה
Jeliat_In

סלט שעועית וירוקים

המצרכים:

1.5 כוסות שעועית מבושלת
(שעועית שחורה, מנומרת,
אדומה, לבנה – יש המון סוגים)
צרור עלים ירוקים  (מנגלד, עלי סלק,
תרד, סלרי – לפי בחירתכם)
רוטב אהוב: סלסה, אבוקדו
(או גואקמולי), טחינה או פשוט
שמן זית ורוטב סויה

 

אופן ההכנה:
1. בסיר בגודל בינוני חממו את הקטניות (לאחר סינון המים) והוסיפו את התיבול האהוב עליכם, שלי הוא: כמון, כורכום, פלפל חריף וקינמון.
2. שטפו וחתכו את הירוקים (ניתן להשתמש גם בגבעולים).
3. בסיר נפרד, הניחו את הירוקים במסננת אידוי מעל כ-2 ס"מ של מים רותחים.
4. אדו את הירוקים לכ- 1-2 דקות עד שמתרככים אך עדיין שומרים על צבעם הירוק העז. ניתן להשתמש במים למרקים, או פשוט לשתות אותם ככה, מאחר והם מכילים רכיבים מזינים רבים.
5. סדרו מנת ירוקים על צלחת, הוסיפו מעל מנה של השעועית ואת הרוטב המועדף.

אפשר גם לנסות להניח שמן קוקוס מעל השעועית החמה ולאפשר לו להתמוסס, מעניק טעם הודי מיוחד.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו