סלט קינואה עם תפוחים ושקדים
רכיבים:
2 כוסות קינואה אדומה מבושלת/ חצי אדומה וחצי לבנה/ תערובת של אדומה, שחורה ולבנה
2 תפוחים אדומים, מגורדים גס או קצוצים לחתיכות קטנות
1 כוס שקדים קצוצים (השרו את השקדים ל 6-8 שעות, שטפו ונגבו במגבת. כעת קצצו את השקדים)
אפשר גם להשרות אותם יום יומיים קודם, לשטוף ולשים בצנצנת במקרר. הם יכולים להשאר במקרר יומיים שלושה
½ כוס גרעיני רימונים/ חמוציות
8 עלי מרווה טריים קצוצים דק
¼ בצל אדום חתוך לחצאי עיגול דקים
10 זיתי קלמטה שחורים מגולענים וקצוצים
½ חבילת פטרוזיליה קצוצה דק
10 עלי נענע קצוצים דק
לרוטב:
1 תפוח חתוך
2 אגסים חתוכים
1/3 כוס שמן זית
2 שיני שום
¼ בצל קטן
מיץ מחצי לימון
½ כפית גרידת לימון (או לפי הטעם)
6 עלי נענע
¼ כוס מים
¼ כפית אבקת צ'ילי
אופן ההכנה:
לערבב את כל הרכיבים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק וקרמי. לטעום ולתקן תיבול לפי הצורך. ייתכן שיהיה צורך להוסיף עוד פרי, לימון או רכיבים אחרים.
אפשרויות נוספות:
– להוסיף אבקת צ'ילי לרוטב
– להשתמש בכוסברה או שמיר טרי במקום או בנוסף לפטרוזיליה.
בתיאבון!