Bari15_Fly
LiveWell_Fly

סלט קינואה בסגנון הודי

מאת: ציונה מלמן, שפית ומנחת סדנאות בישול בריא
זמן קריאה: < 1 דקה
Bari15_In

סלט קינואה בסגנון הודי

מרכיבים:
1 כוס קינואה מבושלת, עדיף מהסוג האדום.
1 כוס של עגבניות שרי, מסוג תמר, חתוכות לחצאים או רבעים. אפשר להשתמש גם בעגבניות שרי או בעגבניות רגילות חתוכות לקוביות קטנות.
¼ כוס סלרי קצוץ דק
½ כוס פטרוזיליה או כוסברה או שניהם – קצוצים דק
¼ כוס עגבניות מיובשות – קצוצות דק
2 בצלים ירוקים או עירית או בצל סגול – קצוצים דק

 

אפשר להוסיף
•גרעיני חמנייה, אגוזי פקאן או אגוזים אחרים
•½ כוס אפונת בייבי ירוקה שהופשרה
•שעועית ירוקה מאודה קצוצה לחתיכות קטנות
•כרובית או ברוקולי, מאודים או חיים, קצוצים לחתיכות קטנות
•זרעי רימונים או פרי אחר

 

רוטב
¼ כוס שמן זית
1 כף של דבש חי, באיכות טובה, שלא עבר חימום
2 כפיות כורכום
2 כפיות של אבקת קארי. אני משתמשת בסוג הצהוב
1 כפית כמון
1 כפית של זרעי כוסברה טחונים
1 כפית מלח או לפי הטעם

 

הכניסו את מרכיבי הרוטב לקערה והשתמשו במזלג כדי לערבב. הוסיפו 3 כפות של מים וערבבו היטב. הניחו ל-5 עד 10 דקות.  שיפכו על הסלט 10 דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים יתמזגו.

 

מצוין להגיש על מצע של עלי חסה פריכים או ביחד  עם סלט מלפפונים ומנטה.
עוד גרסאות:
½ כוס של עדשים מבושלות – שחורות או ירוקים

 

לאתר של ציונה

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו