Liat_Fly
Liat_Fly

סלט סלק אפוי

מאת: אורי מאיר צ'יזיק, מומחה להיסטוריה של התזונה
זמן קריאה: < 1 דקה
מיעוט של מרכיבים איכותיים לצד הסלק מסייע להדגשת טעמיו. שימו לב – אנשים שהסלק אינו מרכזי בתזונתם נבהלים לפעמים כשהם מגלים צבע אדום-סגול באסלה. אל תיבהלו, זה לא דם, זה הסלק והכל בסדר.
Liat_IN

המרכיבים:

2 סלקים טריים שטופים
מיץ מחצי לימון
1 כף רוטב סויה
בצל אדום פרוס לפרוסות דקות
פטרוזיליה קצוצה

אופן ההכנה:

אופים את הסלקים השלמים בכלי פתוח או קדירה סגורה, לשעה בחום של 180 מעלות.
מצננים את הסלק, חותכים את הקצוות וחותכים לקוביות קטנות.
אם אפיתם את הסלק בקדירה סגורה, אפשר להשתמש בנוזלי הסלק שהצטברו בתחתית הקדירה לסלט.
מכניסים את הסלק הקצוץ לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים. מערבבים והסלט מוכן.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו