סלט מנגו ומלון בטעם נענע
מאת: ד"ר תומאס ראו (M.D) עם סוזאן ווילר מתוך הספר "הסוד השוויצרי לבריאות מיטבית"
זמן קריאה: < 1 דקה
שימו לב: כאשר המנגו בשל, מרקמו מוצק, בדומה לזה של אפרסק בשל.
חומרים ל4 מנות:
2 יחידות מנגו
2 כוסות מלון חתוך
2 כפיות דבש
¼ כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפיות עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
1. מקלפים את המנגו וחותכים את בשר הפרי לקוביות. לחלופין, חותכים את הפרי בקליפתו לחתיכות גדולות, מסביב לגלעין, ולאחר מכן קוצצים את החתיכות הגדולות לקוביות קטנות, מבלי לחתוך את הקליפה. מקפלים את הקליפה לאחור ומוציאים את בשר הפרי בסכין קטנה.
2. שמים את קוביות המנגו והמלון בקערת הגשה יפה.
3. בקערה קטנה ממיסים את הדבש במיץ התפוזים. יוצקים על הפירות, מוסיפים 1 כפית עלי נענע ומערבבים. מניחים להתרכך בטמפרטורת החדר 15-10 דקות. מערבבים מדי פעם. לפני ההגשה מקשטים בעלי הנענע הנותרים.