Jeliat_Fly
Bari15_Fly

סלט ירקות מבושלים וחיים בתוספת טופו מוקפץ

מאת: הדיאטנית הקלינית תמר ידין - יועצת לחברת הרבלייף
זמן קריאה: < 1 דקה
מתכון חגיגי וקל להכנת סלט בתוספת טופו מוקפץ

סלט ירקות מבושלים וחיים בתוספת טופו. צילום: יח"צ

Jeliat_In

מחפשים סלט חגיגי לארוחת שבועות שיתאים גם לטבעונים ולנמנעים ממוצרי חלב? מצאתם!

הסלט הבא פשוט מאוד להכנה, טעים ונראה נפלא.

המתכון מתאים ל-6 מנות, כאשר כל מנה מכילה כ-470 קלוריות, 7.5 גרם חלבון, 14 גרם פחמימה ו-19 גרם שומן.

למתכוני סלטים מומלצים נוספים:

סלט ירוק מלכותי לניקוי כבד

סלט נבטי ברוקולי

עגבניות שרי וכרובית

מתכון לסלט ירקות מבושלים וחיים בתוספת טופו מוקפץ

מצרכים

100 גרם טופו

1 בטטה דקה

1 מלפפון

5 עגבניות שרי

1/4 בצל סגול

3 פטריות פורטבלו

5 כפות שמן זית

1/4 כוס טחינה גולמית

1 כפית סילאן

2 כפות מיץ לימון

כף צנוברים קלויים

מלח ופלפל לפי הטעם

לקישוט: 2 עלי בזיליקום

גבינת שקדים (אופציונלי)

הוראות הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.

קולפים את הבטטה, פורסים אותה לריבועים, מתבלים בפלפל, מלח וכף שמן זית ואופים כ-15 דקות עד לריכוך.

בינתיים, חותכים את הטופו לרצועות.

מחממים מחבת פסים וכשהיא חמה, מוסיפים 2 כפות של שמן זית.

מקפיצים את הטופו על המחבת עד שהוא נצלה לגמרי, משני הצדדים.

מוציאים וממתינים שיצטנן.

פורסים את הפטריות ומקפיצים אותן בשמן זית במחבת נקייה. מצננים גם אותן.

חותכים את המלפפון והבצל לריבועים ופורסים את עגבניות השרי.

מכינים את הרוטב על ידי עירבוב של מיץ הלימון עם הסילאן, הטחינה, הפלפל והמלח.

מערבבים את כל הרכיבים יחד בקערה, מוסיפים את הרוטב ומקשטים עם עלי הבזיליקום.

ניתן לבזוק מלמעלה גבינת שקדים, אם אוהבים.

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו