סלט יפני עם ירקות וקינואה
מאת: אלקנה ביטון, מתוך ספר המתכונים מאסטר שף
זמן קריאה: < 1 דקה
סלט יפני עם ירקות וקינואה
חומרים לשתי מנות:
150 גרם קינואה
1 קישוא גדול
1 פלפל אדום מתוק
6 תאנים מיובשות
1 חבילת טופו
מלח ים, לפי הטעם
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
מעט סילאן וטחינה גולמית
1. שוטפים את הקינואה היטב ומבשלים על פי הוראות היצרן. מניחים בצד.
2. בינתיים פורסים את הקישוא, הפלפל האדום והתאנים לרצועות דקיקות, ואת הטופו חותכים לקוביות.
3. מחממים מחבת גדולה עם שמן זית ומקפיצים את רצועות הקישוא והפלפל האדום. מוסיפים את קוביות הטופו ורצועות התאנים ומקפיצים עוד כמה דקות. מתבלים את הקינואה במלח ופלפל ומוסיפים לתערובת הירקות.
4. מעבירים לצלחת הגשה ומזליפים סילאן וטחינה בנדיבות.
הספר מאסטר שף העונה הראשונה יצא לאור בהוצאת כנרת זמורה ביתן