Bari15_Fly
SmartKish_Fly

סלט כאילו טונה

מאת: ג'שוע רוזנטל, מייסד בי"ס לתזונה אינטגרטיבית
זמן קריאה: 2 דקות
מתכון לסלט "טונה" טבעוני חי מתוך הספר "תזונה אינטגרטיבית" מאת ג'ושוע רוזנטל, מייסד המכון לתזונה אינטגרטיבית
Bari15_In

לפני כמה שנים ארגון המזון והתרופות האמריקני (FDA) הציע לנשים ולילדים צעירים להגביל את צריכת שימורי הטונה בגלל נוכחות כספית. שימורי טונה ומרבית הדגים ומאכלי הים האחרים מכילים כמות מסויימת של כספית רעילה שהגיעה אליהם דרך שרשרת המזון בעקבות הזיהום התעשייתי. במינונים מסויימים הכספית עלולה להזיק להתפתחות מערכת העצבים של עוברים וילדים. נוכל להגדיר זאת כך: כספית רעילה אינה תורמת לבריאותו של אף אדם, לא משנה מהו מינו או גילו.

מצד שני מומחים רבים משבחים ומהללים את היתרונות הבריאותיים שבאכילת דגים או בלקיחת תוספי אומגה 3. אז מה עושים? זו כבר שאלה אישית של העדפות, של מינונים, ושל איכויות. המתכון השבוע יחסוך מאיתנו התעסקות בדיון הזה מכיוון שהוא גירסה צמחונית, טבעונית, ואפילו טבעונאית לסלט טונה. הוא לא אמור לספק לנו את הערכים התזונתיים שיש בדגים, אך הוא טעים, בריא, ומזין.

לפני כן, קצת סדר בשלושת המושגים שהוזכרו: צמחוני הוא אחד שאינו אוכל בעלי חיים (אך יצרוך מוצרי חלב וביצים). טבעוני הוא אחד שאינו צורך כלל מוצרים מבע"ח, כלומר הוא גם נמנע ממוצרי חלב, ביצים, ואף מדבש. טבעונאי זה מושג חדש יחסית המתייחס לטבעוני שצורך אך ורק מזון חי (הוא לא צורך מזון מבושל).

בסלט ה"כאילו טונה" משתמשים בשקדים וזרעי חמניה אשר יוצרים יחד עם הירקות השונים את המרקם הדומה לסלט טונה. יש הנוהגים לקלוף את השקדים מכיוון שבקליפות שלהם יש חומר דמוי ציאניד שנחשב רעיל. אחרי השריה של כמה שעות במים, קל יותר לקלוף את השקדים. ניתן גם לקחת את השקדים לאחר ההשריה במים ולהכניסם לכמה שניות למים רותחים, דבר אשר יקל מאוד על הקילוף. אם אינכם צורכים שקדים בכמויות גדולות ואין לכם בעיות עיכול מהקליפות, זה בסדר מדי פעם לאכול עם הקליפה.

המצרכים הדרושים עבור 6 מנות:

1 ספל שקדים (לא קלויים)
1 ספל זרעי חמניה (קלופים ולא קלויים)
1-2 גבעולי סלרי, קצוצים דק
1 כף שמיר, קצוץ דק
1/2 בצל סגול קטן, קצוץ דק
1 כפית פתיתי אצות (ניתן לרכוש בבתי טבע, או לפורר דף אצת נורי)
מיץ מלימון אחד
1/2 כפית מלח ים אטלנטי גס אפור לח

אופן ההכנה:

משרים את השקדים במים למשך לילה (8 שעות).
כנ"ל עם זרעי החמניה.
נפטרים ממרבית מי ההשריה ושמים את השקדים וזרעי החמניה יחדיו במעבד מזון או בבלנדר.
מפעילים את המכונה עד שהשקדים הגיעו למרקם חלק.
מעבירים לקערה ומוסיפים את יתר הרכיבים.
מערבבים היטב ומגישים.


לאתר בית הספר בישראל



רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו