LiveWell_Fly
Bari15_Fly

סופגניות בציפוי קוקולד

מאת: שני ריף פרופסורסקי, מתוך הספר "תזונה בריאה וטעימה"
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

סופגניות בציפוי קוקולד

מצרכים:

1 קוביה שמרים טריים
1/2 כוס תחליף-חלב פושר (כגון חלב סויה, אורז או שיבולת-שועל)
1 כוס מים פושרים
כמה טיפות מיץלימון
1/2 כוס סוכר חום דמררה
1/4 כוס סילאן (או סירופ טבעי אחר)
1/2 כוס שמן זית מכבישה קרה (אפשר גם שמן שומשום)
4 כוסות קמח מלא מנופה
1/2 כפית מלח-ים
2 כפות גרגרי לציטין
מעט קליפת לימון מגוררת
כחצי כפית קינמון טחון, אפשר תבלינים נוספים

 


סופגניות בריאות יותר

 


הכנה:

ממסים את השמרים בחלב, מים וסוכר ומשהים מספר דקות עד לתסיסה. מוסיפים 2 כוסות קמח ובוחשים היטב. מוסיפים את שאר החומרים, ואת 2 כוסות הקמח הנותרות ולשים עד לקבלת בצק דביק ואחיד. מתפיחים כחצי שעה. מעבירים לתבניות סיליקון בגודל הנבחר (מומלץ קטנות) בעזרת ידיים משומנות.
אופים 15-20 דקות בחום בינוני-נמוך 1700 (משך האפיה תלוי בתנור ובגודל). מצפים בקוקולד, ממרח חרובים או ציפוי אחר לבחירתכם, או – אם הסופגניות מספיק גדולות – ממלאים בריבה המכילה 100% פרי. אוכלים כמה שיותר טרי, אחרת הטעם הופך להיות כשל לחמניה.

 

ממרח חרובים, שניתן להשתמש בו גם כציפוי לסופגניות

1 כף ממרח שקדים טהור (כגון "שקדיה")
1 כף טחינה גולמית
1 כפית מולסה
1 כף דבש (אפשר גם סילאן, סירופ חרובים או לתת-אורז)
3-4 כפות תחליף-חלב
2 כפות אבקת חרובים, מנופה למניעת גושים

 

מערבבים את כל החומרים יחד לקבלת מרקם חלק. כמות הנוזלים תלויה בסמיכות הרצוייה.

 

ציפוי "קוקולד" לסופגניות אפויות מקמח מלא

 

90 גרם שמן קוקוס (בחורף הוא מוצק בטמפרטורת החדר)
60 גרם סוכר קנים, טחון במטחנת קפה
30 גרם אבקת טפיוקה
¼ כפית תמצית וניל טבעית
אפשר להחליף חלק מהסוכר בסוגי המתקה אחרים, אפשר להחליף את הטפיוקה בקורנפלור (אך הוא פחות מזין).

 

ממסים את שמן הקוקוס בסיר כפול, מוסיפים אליו את הסוכר, הטפיוקה ותמצית הווניל תוך בחישה מתמדת למניעת גושים. ממשיכים לבשל כחצי שעה נוספת על אש קטנה תוך בחישה מדי פעם. יוצקים את הציפוי מעל הסופגניות בעודו חם, אחרת הוא מתקשה. אוכלים את הסופגניות כמה שיותר טריות, מאוחר יותר הן הופכות ללחמניות.

 

המתכונים מתוך הספר "תזונה בריאה וטעימה", מאת שני ריף פרופסורסקי. לאתר של שני

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו