סופגניות אפויות
מאת: באדיבות משק ברזילי, מסעדה צמחונית אורגנית במושב ירקונה
זמן קריאה: < 1 דקה
סופגניות אפויות
מצרכים:
2 ביצים
7 גרם שמרים יבשים
25 גרם סוכר קנים אורגני
250 גרם קמח מלא מנופה
150 גרם חמאה קרה
2 קוביות קרח
קורט מלח
אופן ההכנה:
1. לערבב במיקסר קמח, שמרים, סוכר וביצים.
2. להוסיף קוביות חמאה אחת אחת, עד שנבלעות בבצק, להוסיף מלח וקרח,
ולעבד עוד 3 דקות.
3. לשמור את הבצק במקרר 3 שעות, לחלק לעיגולים קטנים שווים בגודלם, להניח
בתבניות מאפינס, להבריש בביצה וחלב, ולהתפיח עוד חצי שעה.
4. לאפות ב- 180 מעלות, כ-15 דקות עד שהבצק מזהיב.
מילוי ריבה:
1 ק"ג מפירות העונה (תפוחים, אגסים, תותים)
400 גרם סוכר
מיץ מלימון אחד
לבשל על אש קטנה עד שהסוכר רותח, להגביר את האש, לבשל עד שהריבה מסמיכה, כחצי שעה.
מילוי חלבה:
2\1 ק"ג טחינה גולמית
250 גרם דבש או סילאן
לערבב ביחד