סדנת בישול: תזונה ללא גלוטן - מתכון בדוק למניעת מחלות
סדנת בישול: תזונה ללא גלוטן – מתכון בדוק למניעת מחלות
לפי המומחים, 85% מהאוכלוסיה המערבית תרוויח מהימנעות מדגנים, גם אם הם מלאים ואורגניים, מדוע?
בסדנה זו נבין מהו גלוטן, מהן השפעותיו המזיקות ומהי "תרומתו" למחלות כמו סכרת, השמנה, לחץ דם גבוה וסרטן.
נלמד להכין מנות טעימות, מזינות וססגוניות, ללא גלוטן: פוקאצ'ה עם ירקות, סלט אסיאתי עם נודלס אורז, סלט קינואה הודי ברוטב קארי, עוגת גזר בציפוי קרם קשיו ועוד
אודות המנחה:
שפית ראשית ומייסדת המטבח בחוות הבריאות מצפה אלומות. עוזרת לשף ראשי בחווות בריאות והמכון הלימודי של Tree of Life באריזונה בניהולו של ד"ר גבריאל קזאנס. מחברת יותר מ- 40 מתכוני בריאות לספרו של ד"ר גבריאל קאזנס Conscious Eatingהמסע שלי, כמו אצל מרבית חברי לתחום, התחיל בעקבות קריאות רמות של גופי להחלים. הגוף שלי יודע לקרוא בקול רם, כך שלא הייתה לי ברירה ומצאתי את ייעודי…..
סיפור תולדות המחלות שלי, הסיבוכים, האנטיביוטיקות ושאר החוויות ה"מהנות" שחוויתי בתחילת דרכי לפני 20 שנה יכול להתיש את הקורא הממוצע לכן רק אספר כי הגעתי למצב של קריסת מערכות או בתיאור יותר ציורי – אחרי כל עיטוש שהיה מסביבי רותקתי למיטה והפסקתי לחיות לכמה שבועות. ועוד משהו – הרופאים שפניתי אליהם טענו שאין מה לעשות אלה לחכות שזה יעבור…
רצה הגורל ופגשתי יועצת תזונתית שעצותיה שינו את חיי. למדתי להקשיב לגופי ולהזין אותו. למדתי שיש מאכלים שעדיף לי להימנע מהם ואחרים שחשוב מאוד להכניס לתפריט שלי. מהר מאוד חוויתי שיפור מהותי ובריאותי השתפרה פלאים. למעשה שם התחיל המסע שלי לריפוי עצמי שנמשך עד היום.
עם התקדמות הריפוי שלי, הבנתי שמצאתי את ייעודי בהבאת השכלה וידע מעמיק לכל המעוניינים להשתמש בתזונה בריאה כדי לשמור על בריאותם ולשפרה. שמתי לי למטרה ללמד אורח חיים בריא!
מתי?
יום שישי, 27.5, 11:30-13:00