סגולותיו של הרימון
עת הרימון
שנה חדשה בפתח…ואני מכינה עצמי לקראתה בתפילה ובתקווה לשקט, לשמחה ולהנאה. המקום השליו הזה, לו אני מייחלת, מוצא את ביטויו בעונה זו בפרי הרימון, אשר נערם לו באצילות אופיינית על גבי דוכני הירקנים. לפרי מקסים זה, שרבות נכתב ועוד ייכתב עליו, שמור מקום מיוחד אצלי בלב, כפרי המייצג יופי, מורכבות, מלאות, עצמה, חיות, יצריות, יצירתיות ובעיקר – מלכות. הכתר שלראשו לא מותיר מקום לספק – מדובר כאן בבעל זכות קיום טבעית ובלתי מעורערת.
ביהדות, הרימון מסמל פוריות, מלאות, חכמה, יופי ושפע. על-פי המסורת, מספר גרגרי הרימון הוא: 613, כמספרן של תרי"ג מצוות התורה וכמספרם של איברי וגידי הגוף. בשל תכונות אלה מככב הרימון בסעודת ראש השנה. אצל שומרי המסורת, הוא מייצג את הזכויות הרבות להם אנו מייחלים בפתחה של שנה חדשה.
פרי הרימון מופיע לא מעט כאלמנט קישוט אצילי; בשיר השירים: "כפלח הרימון רקתך מבעד לצמתך", וכן הוא משובץ אחר כבוד בארכיטקטורה היהודית הקדומה – על עמודי בית המקדש, בבתי כנסת, בבנייני ציבור ובפסיפסים.
מעבר להיותו מלך יפה-תואר וטעם, שימש הרימון, על כל חלקיו, לריפוי ולהזנה. כיום מאשרים זאת גם מחקרים רפואיים מודרנים, בהם נמצא כי הרימון משפר את תפקודי הלב וכלי הדם. על פי המחקרים צריכה יומיומית של גרגירי הרימון או המיץ תורמת להפחתת רמות הכולסטרול "הרע" בדם (LDL), להפחתת רמות לחץ הדם, לשיפור זרימת הדם ללב ואפילו לנסיגה של טרשת העורקים!!!
כמו כן, יכול הרימון להגן מפני התקפי לב, אירועים מוחיים ומחלות קיבה וכבד, להקל על בעיות עיכול ולשמש כאנטי אוקסידנט מצוין.
בנוסף לכך, מחקרו של ד"ר אפרים לנסקי מהטכניון בחיפה חושף את יכולותיו של פרי הרימון במלחמה בתאי סרטן השד. במחקר זה נבדקו שמן שהופק מגרעיני הרימון וכן יין ותמצית קליפות רימונים. חומרים פעילים המצויים בפרי ובקליפה פשוט גרמו להרס תאי הסרטן באחוזים גבוהים.
מחקר אחר, שנערך באוניברסיטת וויסקונסין שבארה"ב, מצא כי הרימון הצליח לעכב את גדילת תאי סרטן הערמונית. נמצא, כי הרימון מכיל ריכוז גבוה של מרכיבים הקרויים פוליפנוליים, המעניקים למיץ הרימון תכונות של נוגד חמצון רב עוצמה (יותר מיין אדום ותה ירוק!). לפיגמנט האדום – האנתוציאנין, סגולות נוגדות חמצון ונוגדות דלקת. יחד הם תורמים, בשילוב עם רכיבים מגנים אחרים ברימון כמו הטנינים, להאטת תהליכי הזדקנות. הרימון האדום הוא מקור מצוין לברזל ומומלץ לטיפול באנמיה. גם הרפואה הסינית רואה בו, בשל צבעו, פרי המחזק את הדם.
על מנת ליהנות מן ההשפעות המיטיבות של הרימון, מומלץ לאכול באופן יומיומי חצי כוס גרגירי רימון או לשתות חצי כוס מיץ.
כדאי לקנות כמות גדולה של רימונים בעונה ולשמור אותם בקירור מספר חודשים (עד חצי שנה!), וכך ליהנות מיתרונות הרימון גם לאחר שתמה עונתו.
ואיך אפשר לסיים ללא מתכונים חגיגיים, בשילוב רימונים, שישדרגו לכם את סעודת החג, יתרמו לבריאות וישאירו טעם של עוד…הנה הם לפניכם:
פורל אפוי ברכז רימונים וטרגון:
חומרים:
3 פורלים מפולטים בצורת "פרפר"
חופן עלי טרגון קצוצים
2 כפות רכז רימונים (להשיג בחנויות טבע)
5 שיני שום כתושות
1 כפית פפריקה מתוקה
מיץ מ- 2 תפוזים
מיץ מלימון אחד
מעט צ'ילי
אופן ההכנה:
– מערבבים את כל החומרים למישרה.
– מניחים את הדגים בתוך נייר אפייה (כל דג בנייר נפרד) בתבנית פיירקס.
– ממלאים אותם במשרה ויוצקים סביבם את שנשאר ממנו.
– עוטפים כל דג בנייר האפייה, מכסים בפיירקס נוסף ואופים כ- 15 דקות
בחום 170 מעלות.
– ניתן להשחים מעט את הדגים – בתום האפייה מסירים את ניירות האפייה וחושפים
את הדגים לחום התנור ללא עטיפה וללא מכסה ל – 5 דקות נוספות.
שעועית ירוקה ורימון ברוטב לימונים:
חומרים:
750 גר' שעועית ירוקה
1 כוס גרגרי רימון
0.5 כוס מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית חרדל אורגני
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
מעט גרידת לימון / ליים
2 כפות שומשום מלא / שחור קלוי כדקה
3 כפות שקדים קצוצים קלויים כדקה
אופן ההכנה:
– שוטפים את השעועית וחותכים לחתיכות באורך 1-2 ס"מ.
– מאדים עד לריכוך (הנחיות אידוי במתכון למתבל סלק) ומעבירים לקערה.
– משאר החומרים, פרט לשקדים ולשומשום, יוצרים רוטב אחיד, אותו יוצקים
על השעועית והרימונים.
– זורים את השקדים והשומשום מעל.
* אם מכינים מראש, כדאי לצקת את הרוטב ממש לפני ההגשה וכן לזרות
את השקדים והשומשום רק אז.
בברכת שנה טובה, איילת בוקר נוה
www.naturalkitchen.biz