מרק קטניות לקראת יום הכיפורים
קטניות הן אחד המאכלים הטובים לבריאותנו.
שילובן בארוחה המפסקת עשוי לתרום לתחושת שובע ארוכה יותר.
למתכונים נוספים עשירים בקטניות:
למתכון מרק קטניות לקראת יום הכיפורים
מצרכים ל-10 מנות
70 גרם (שליש כוס) קטניות שונות כמו: עדשים כתומות, אפונה יבשה, גרגרי חומוס וכד' או 200 גרם קטניות קפואות משקית.
1 גזר בינוני
2 קישואים גדולים
300 גרם דלעת (פלח קטן)
1 בצל בינוני
כף שמן זית
מלח, פלפל ותבלינים נוספים לפי העדפותיכם: כורכום, כמון טחון, גרגרי כוסברה טחונים, פפריקה אדומה ועלים קצוצים של כוסברה או סלרי.
2.5 ליטר מים (כ-12 כוסות)
אופן ההכנה:
ראשית מכינים את הירקות: מגרדים דק את הגזר, חותכים את הקישואים והדלעת לקוביות קטנות וקוצצים דק את הבצל.
בכף שמן זית מטגנים את הבצל בסיר עד שמזהיב.
מוסיפים את הירקות שחתכנו ומאדים למשך 10 דקות.
מוסיפים את הקטניות והתבלינים שבחרנו, מלבד המלח.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
ממשיכים לבשל על אש קטנה.
משך זמן הבישול תלוי בקטניות שבחרנו:
שעועית מאש ועדשים זקוקים לכשעה בישול, ואילו שעועית יבשה, חומוס ואפונה יבשה זקוקים לכשעתיים.
במידה והשתמשתם בקטניות קפואות במקום ביבשות – יש לבשלן שעה בלבד.
בסיום הבישול מכבים את הגז וממליחים את המרק לפי טעמכם.