Bari15_Fly
Jeliat_Fly

מרק כתום תאילנדי

מאת: שירי מזור, נטורופטית
זמן קריאה: 2 דקות
Bari15_In

מרק כתום בסגנון תאילנדי

את המרק הזה טוחנים למרקם קרמי והשילוב בין כל המרכיבים עושה חגיגה בפה. חלב הקוקוס והלמון גראס נותן את הניחוח האסיאתי שעושה כ"כ טוב לנפש…
אם אתם צריכים לארח ורוצים לקצור מחמאות על מרק לא שיגרתי- זה המרק שלכם!

מרכיבים:
800 גר דלעת (חתיכה בינונית. אם אין משקל בבית אפשר למדוד בסופר מרקט)
400-500 גר' בטטה (3-4 בטטות בינוניות)
100-150 גר' ארטישוק ירושלמי (1 ארוך או 2 קצרים)
1 כרישה – נשתמש רק בחלק הלבן ומעט בירוק.
שליש פחית חלב קוקוס (לא קרם, חלב) אפשר גם יותר אבל יש לקצץ בכמות המים במרק
גבעול של 7 ס"מ למון גראס טרי – רק החלק הגבעולי שקרוב לאדמה (אם אין לכם לכו למשתלה לקנות שתיל, זה הדבר הקל ביותר לגידול)
כפית כורכום
חצי כפית ג'ינג'ר
כפית מלח סלרי
כפית מלח אטלנטי
חצי כפית עד כפית פלפל שחור גרוס

 

הכנה:
חותעים את הכרשה לפרוסות, שמים במסננת ושוטפים היטב תחת זרם המים.
בסיר רחב שנפחו 4 ליטר שופכים 2 כפות שמן זית (או כל שמן בריא אחר) ומטגנים את הכרשה על להבה בינונית (זהירות היא משחימה מהר יותר מבצל), בינתיים קוצצים את שאר הירקות לריבועים קטנים- בינוניים ואת הלמון גראס לקצוץ קצוץ.
לאחר שהכרשה שקופה מגיע זמן התבלינים והלמון גראס (אל תוותרו על שלב זה, רוב האנשים שמים את התבלינים לאחר הוספת המים ואז הם צפים וטעמם פחות מורגש). לערבב היטב 2 דקות ולהוסיף את יתר הירקות ולהגביר את הלהבה. לערבב היטב במשך עוד 3-4 דק'. חכו עם המים.

 

מוסיפים בין ליטר לליטר וחצי מים (תלוי אם אתם רוצים מרק סמיך או דליל), מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש למשך 40 דק עד שעה. לאחר 40 דק פותחים את המכסה ונותנים למים טיפה להתאדות. שופכים את חלב הקוקוס ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מערבבים היטב ומתחילים לטחון בעזרת בלנדר מוט או מעבירים למג'ימיקס. טוחנים למרקם חלק ביותר.

לאתר מזור טבעי

רוצים לדבר על הכתבה? היכנסו לעמוד הפייסבוק שלנו