מרק בצל על שמן קוקוס
מרק בצל על שמן קוקוס
על נפלאותיו של הבצל שמענו רבות, על יכולתו לאזן רמות סוכר, כנגד אלרגיות שונות בזכות הקוורצטין שבו ויכולתו החיסונית בזכות הגופרית.
על נפלאותיו של שמן הקוקוס דובר רבות כמוריד כולסטרול, תרומתו לבריאות המוח ובעיקר יכולתו להחליף מוצרים רבים שאינם טבעוניים ולהקנות טעם ייחודי למזון.
שילובם של אלו יוצר מרק עשיר ומהפנט.
מצרכים:
שלושה בצלים גדולים
שתי שיני שום
שתי כפות שמן אבוקדו
כף גדושה של שמן קוקס קשה או שתי כפות נוזליות
תבלינים לפי הטעם: טימין, אורגנו, מלח סלעים, מוסקט וקינמון.
ליטר מים
ניתן לטגן את הבצל על שמן קוקוס ששומר על יציבות חימצונית, ולהוסיף את המים כשהוא מזהיב.
רק לאחר מכן להוסיף את השום, שאותו אנו לא מטגנים אף פעם.
בישול איטי על חום בינוני עם תיבול של שמן האבוקדו והתבלינים במידה ייתנו את המוצר.
עדן פלד